Viisi yleisintä mp-onnettomuuden syytä ovat:

1. Pyörän hallinnan menettäminen. Tähän alle mahtuvat mm. kaarreajo, onnettomuudet stunttailua yritettäessä jne.

2. Tarkkaavaisuuden herpaantuminen. Nämä voivat johtua esimerkiksi siitä, että kuljettaja siirtää katseena pois tiestä kriittisessä kohtaa kuten kaarteeseen tai risteykseen saavuttaessa tai roikkumalla liian lähellä edellämenevää ajoneuvoa, jolloin tämän äkkijarrutukseen ei ehditä reagoida.

3. Olosuhteisiin nähden liian korkea ajonopeus. Tähän voivat vaikuttaa myös esimerkiksi öljyinen tai hiekkainen tie tai katu, liian kova nopeus yöllä pelkän moottoripyörän ajovalon varassa tai ajaminen liian nopeasti sumussa.

4. Kuljettajan kunto. Kuljettaja voi olla alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alainen tai kunnoltaan heikentynyt kuljettaja.

5. Ylinopeus. Ei tarvinne selittää?

Muuta

Tutkimuksen mukaan alkoholinkäyttö ja / tai ylinopeus olivat tärkeimmät nimittäjät 56 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

Wisconsinissä ei ole kypäräpakkoa, joten 78 prosenttia kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtui kuljettajille, jotka ajoivat ilman kypärää.

Vuonna 2012 loukkaantui mp-onnettomuuksissa 14,2 prosenttia enemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin.

Erittäin yllättävä lienee tieto, että 90 prosenttia moottoripyöräonnettomuuksista tapahtui kuivalla tiellä. Lisäksi suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtui yli 45-vuotiaille.

Lisää tietoa asiasta löydät pdf-tiedostosta täältä.

Oheinen artikkeli ilmestyi Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, 16.8.2014.