Vespa Elettrica. 70 km/h versio.

Vespa Elettrica. 70 km/h versio.

26:n ADI Compasso d'Oron kansainvälinen tuomaristo palkitsi Vespa Elettrican eli sähkö-Vespan kunniamaininnalla. Perusteena oli mm. se, että "Vespa Elettrica vahvistaa brandin uraauurtavaa ja innovatiivista sekä ainutlaatuista ja kiistatonta henkeä globaalin liikkuvuuden markkinoilla".

Vuonna 1954 perustettu ADI COmpasso d'Oro on vanhin ja arvostetuin alan palkinnoista. Se pohjautuu Gio Pontin ideaan tuoda esille italialaista designia. Kaikkiaan yli 300 kohdetta on palkittu designin perusteella näinä vuosikymmeninä. Lisäksi kunniamaininnan on saanut yli 2000. Palkitut on kerätty ja säilytetään ADI Compasso d'Oro Award'in historiallisessa kokoelmassa.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.

Piaggio Groupille on myönnetty itse palkinto 90-luvulla sekä kunniamaininta Vespa 946:sta vuonna 2016.

Vespa Elettrica on modernein italialaisen tyylin ja teknologian ikoni. Se on synonyymi liikkuvuudelle ja hiljaiselle matkanteolle, kustomoinnille ja ympäristöystävällisyydelle sekä ainutlaatuiselle muotoilulle, todetaan Piaggion tiedotteessa.

Vespa Elettricaa valmistetaan sekä mopoversiona, jolloin sen huippunopeus on 45 km/h että tehokkaampana mallina, jolloin huippunopeus on 70 km/h.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Piaggio Group