Harley-Davidson tiedotti, että sen Livewire-moottoripyörällä tehtiin drag-racingissä ennätyksiä käytetyn ajan ja huippunopeuden suhteen sähkömoottoristen tuotantomoottoripyörien sarjassa kiihdytyskisaradalla 4. syyskuuta. Kolminkertainen Pro Stock -luokan moottoripyörien mestari Angelle Sampey siirtyi polttomoottorisen kisa-Harrikkansa stongasta ajamaan Livewirellä ja tavoittelemaan maailmanennätyksiä neljännes- ja kahdeksasosamailin matkoilla.

Kahdeksasosamaili meni aikaan 7,017 sekuntia ja täysi varttimaili 11,156 sekuntiin. Loppuhuippunopeus oli 110,35 mailia tunnissa, eli 177,59 km/h. Mallin huippunopeus on rajattu 110 mailiin tunnissa.

– Mikä on hämmästyttävintä on, että tuo oli ensimmäinen kerta kun ajoin Liweirellä, Sampey kertoi. – En malttanut odottaa saadakseni sen radalle. Livewire on niin helppo ajaa. Vain käännät kaasua, ja sitten lähdet, ja todella menet!

Sampey ja hänen Harleyn bensakisapuolen tiimikaverinsa Andrew Hines ja Ed Krawiec kisasivat moneen otteeseen keskenään tuotanto-Livewireillä, ja Sampey oli nopein. Sampey on historian voittokkain nainen kilpamoottoripyöräilyn historiassa oltuaan kolme kertaa Pro Stock -luokan mestari vuosina 2000-2002 ja voitettuaan Pro Stock -kisan 43 kertaa.

Harley-Davidson Livewiren salaisuus on siinä, että sähkömoottorin täysi teho on käytettävissä heti, kun kaasun kääntää, myös vääntöä riittää. Pyörässä ei, kuten sähkömoottoripyörissä yleensäkään, myöskään ole kytkintä tai vaihteistoa.

Valmistaja lupaa mallille 3 sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan kilometriin tunnissa ja 1,9 sekuntia 100-129 km/h välille. 

Teksti: Erkki Mäki – Kuvat: Harley-Davidson