"Kaikki moottoripyörämaailman pelurit Ranskassa, FFM, FFMC, CSIAM, CNPA, CNPA ESR ja Codever tuomitsevat yhteisesti sen, ettei ketään asiantuntijatahoa konsultoitu, kun tehtiin päätöstä siitä, että moottoroidun kaksipyöräisen (PTW) kuljettaja joutuu kypärän lisäksi pitämään päässään vielä kasvomaskiakin," todetaan näiden toimijoiden yhteisesti julkistamassa tiedotteessa 1.9.2020:

"Maskit motoristeille: päätös, joka on yhtä absurdi kuin vaarallinenkin!"

Todetaan etujärjestöjen tiedotteessa. Elokuun 27. päivänä Pariisin poliisiprefektuuri antoi määräyksen, jonka mukaan moottoroitujen kaksipyöräisten kuljettajien tulee käyttää kasvosuojaimia sisempien esikaupunginosien alueella (Hauts de Seine, Seine Saint-Denis, Val of Marne). FFM, FFMC, CSIAM, CODEVER ja CNPA tuomitsevat määräyksen vaarallisena ja ihmettelevät, ettei ratkaisussa ole konsultoitu asiaa tuntevia tahoja.

Tässä tapauksessa kasvomaskin käyttö on täysin turhaa, sillä kypärässä on visiiri, joka suojaa ulkopuolisia mahdollisilta tartunnoilta.

Motoristit siten toivovat, että määräys ei koskisi heitä, sillä jo aivan käytännön syistä he pitävät liikenteessä riittävää välimatkaa muihin tielläliikkujiin tullakseen havainnoiduiksi liikenteessä. Lisäksi heidän mukanaolonsa tekee liikenteestä sujuvampaa ja vähentää tungosta julkisessa liikenteessä korona-aikanakin.

Lyhenteet: FFM: ranskalaisten motoristien liitto, FFMC: ranskalaisten äreiden motoristien liitto (FEMA:n jäsen), edunvalvoja, CNPA Filière 2-Roues: autoalan teollisuuden ja ammattilaisten liitto, CODEVER: erilaisten vapaa-ajanviettotapojen ja harrastusten edistämisen liitto, CSIAM: kansainvälilen kauppakamari, auto- ja moottoripyörävalmistajien ja maahantuojien organisaatio.

Aiheesta lisää FFMC:n sivuilla.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuva Eija Kyllönen