Moto2:

Laita kolme italialaista kilparadalle Rimini Rivierassa ja mitä saat? Loistavan kisan.

Sky Racing Team VR46 pisti pystyyn melkoisen näytöksen Misano World Circuit Marco Simoncellillä, kun tiimikaverit Luca Marini ja Marco Bezzecchi kävivät kunnon kaksintaistelun Moto2-kisan voitosta. Marini lopulta voitti viime kierrosten kirillä, ja otti toisen voittonsa tänä vuonna. Samalla hän kasvatti pistejohtoaan.

Bezzecchi jäi toiselle sijalle, kolmantena maalilinjan ylitti Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) alle kymmenyksen päässä.

Marini pääsi lähtemään kisaan paalulta, kun paalupaikan itselleen ottanut Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team) joutui jäämään sivuun murrettuaan sekä vasemman kätensä että jalkansa warm upin aikaisessa jätti-highsidessa.

Marini kasvatti johtoaan tiimikaveriinsa yli puoleen sekuntiin viidennen kierroksen mittaan ajettuaan nopeimpia kierrosaikoja koko ajan. Bezzecchi ei pysytynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa.

Takana alkoi muodostua pyrkyä podiumille. Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) oli tässä vaiheessa pudonnut Bastianinin taakse ja  Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) oli ohittanut hänet. Lähtituntumassa olivat myös Tom Lüthi, Fabio Di Giannantonio (+EGO Speed Up) ja Augusto Fernandez (EG 0,0 Marc VDS) – kukaan ei halunnut luovuttaa.

Jorge Navarron (+EGO Speed Up) surkea vuosi 2020 sai jatkoa, kun espanjalainen ajoi ulos viidennen kerran kuudessa kisassa.

Bezzecchi ei ollut heittämässä pyyhettä kehään vaan alkoi kutistaa Marinin johtoa. Kun jäljellä oli 7 kierrosta, nähtiin tosi draamaa. Marini veti vahingossa välivapaalle, minkä vuoksi mutka meni leveäksi ja Bezzecchi otti kärkipaikan.

Marini onnistui lopulta ohittamaan ultranopeassa 11. kaarteessa. Kun vain kaksi kierrosta oli jäljellä, kärkikolmikko mahtui 1,1 sekunnin sisään ja kuka tahansa näistä olisi voinut voittaa. Marinilla oli kuitenkin oma näkemyksensä asiasta ja hän ajoi loistavan toiseksi viimeisen kierroksen. Bezzecchi auttoi häntä vaihtamalla välivapaalle 14. kaarteessa.

Marini siis voitti, Bezzecchi toinen. Tämän jälkeen Marini on kokonaiskisassa 19 pisteen johdossa Bastianiniin nähden. Bezzecchi kolmantena.

Vierge ylitti maalilinjan neljäntenä ja Fernandez viidentenä. Seuraavina olivat Lüthi ja Di Giannantonio sekä sitten Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS). Kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat vielä Aron Canet (Oceanica Aspar Team) ja Joe Roberts (Tennor American Racing).

Moto2 podium vasemmalta: Bezzecchi, Marini ja Bastianini.

Moto2 podium

1 Luca Marini - Sky Racing Team VR46 - Kalex 40:41.774. 2 Marco Bezzecchi - Sky Racing Team VR46 - Kalex +0.799. 3 Enea Bastianini - Italtrans Racing Team - Kalex +0.897.

Luca Marini:

"Tämä oli iso voitto. Mielestäni paras ajoni. Joka kerran itse radalla kisa on erilainen, ja rata oli hitaampi, joten en voinut ajaa kuten harjoituksissa. Mutta yritin pitää rakoa Beziin, kunnes osuin vapaalle, menetin sekunnin ja Bez ohitti minut. Aloimme taistella, mutta olin hivenen nopeampi, joten sain ohitettua hänet. Kun olin kärjessä, yritin puskea viimeiset kolme kierrosta, minulla oli jotain enemmän jäljellä kisan lopussa. Tämä on upeaa ryhmätyötä, ja pyörä oli loistavassa kunnossa. Nyt nautimme tästä voitosta, juhlat illalla, mutta ei ison ihmisjoukon kanssa. Kotonani tyttöystäväni ja ehkäpä muutaman lähimmän ystäväni kanssa. Ja sitten fokus seuraavaan kisaan..."

Moto3: John McPhee todisti omaa comebackiään

John Mc Phee, Moto3.

John McPhee (Petronas Sprinta Racing) teki sunnuntain Moto3-luokan kisasta Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Riminissä kisan. Hän liukui lähtöruudusta numero 17 kärkeen ja voitti Ai Oguran (Honda Team Asia) 150:ssä Moto3-kisassa. Mestaruussarjan johdossa oleva Albert Arenas (Pull&Bear Aspar Team) kolaroi.

Kolmoseksi ajoi Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse).

Kaarteessa neljä kolme kuskia ajoi kolarin, Garcia (Estrella Galicia 0,0), Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ja Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46), ja kaikki joutuivat kisasta ulos jo ensimmmäisellä kierroksella.

Kisan edetessä mestaruustaistoa johtava Arenas oli noussut 13:lta lähtöpaikalta kolmanneksi kun enää 9 kierrosta oli jäljellä.

Arenas kolaroi lopulta ja putosi kisasta, viimeisellä kierroksella McPhee puolestaan kipusi kärkeen ja voitti kisan. Kakkosena Ogura ja kolmantena Suzuki.

Tulokas Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) otti nelossijan ja hänen tiimikaverinsa Gabriel Rodrigo tuli viidenneksi.

Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) oli kuudes ja Masia seitsemäs. Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) sijoittui kahdeksanneksi juuri ennen Foggiaa ja Andrea Mignoa (Sky Racing Team VR46).

Moto3 podium vasemmalta: Ogura, McPhee ja Suzuki.

Moto3 podium:

1 John McPhee - Petronas Sprinta Racing - Honda 39:48.952. 2 Ai Ogura - Honda Team Asia - Honda +0.037. 3 Tatsuki Suzuki - SIC58 Squadra Corse - Honda +0.232.

John McPhee:

"Se oli hullu kisa. Minulta ovat sanat hieman kateissa, olen niin onnellinen. Voittaa 17:stä lähtöruudusta! Tiesin, että minulla oli hyvä vauhti koko viikonlopun, ja olen yrittänyt tehdä niin paljon kuin pystyn, joten tiesin missä olen pyörän suhteen. Massiiviset kiitokset tiimille koska se toimi tänään niin hyvin ja sain aikaan kunnon taistelun."