Rennesissä järjestettiin sunnuntaina 13.9. nudistien ja polkupyöräilijöiden ensimmäinen yhteinen tapaaminen. Tilaisuuden järjestymisestä oli epävarmuutta, koska Ranskassakin koronaviruspandemiatapausten määrä on nousussa.

Sen vuoksi nakupyöräilijät joutuvat myös pitämään maskeja ja muistamaan sosiaalisen etäisyyden säilyttämisen ja käsienpesun tärkeyden.

Ryhmän ei myöskään sallittu ajaa kaupungin keskustan alueilla.

Tapahtuman koko idea oli muistuttaa polkupyöräilijöiden haavoittuvuudesta kaupunkialueilla sekä tietenkin nostaa tietoisuutta naturismista.

Rennesin kaupunki esitteli uusia väliaikaisia polkupyöräreittejä tapahtuman varmistuttua. Reitit jäävät voimaan koko syyskuun ajaksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, koska tapahtuma oli ensimmäinen polkupyöräily- ja nudistitapahtuma Ranskassa, totesi Ranskan naturistiliiton Bretagnen osaston puheenjohtaja Michèle Charles-Dominé Connexion Francelle.

Rennesin kaupunginjohtajan mukaan tapahtuma on kasvattanut kaupungin pyöräiljöiden määrää 15-20 prosentilla.

Alastomat moottoripyöräilijät?

Alastomana ajaminen moottoripyöräilijöiden haavoittuvuuden muistuttamiseksi olisi tämän idean soveltamista, mutta paraatiajo moottoripyörällä alastomana sisältää ison riskin itse motoristille. 

Mitä mieltä olet, pitäisikö sellainen tapahtuma toteuttaa? Kerro mielipiteesi: toimitus (att) motouutiset.fi.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Ranskan naturistiliitto