Novus

Hiilikuituinen Novus.

Novuksen hinta on paikan päällä ostettuna 39 900 euroa ilman arvonlisäveroa ja 46 284 euroa veron kanssa. Hinta on melkoinen, joten sille odottaa myös vastinetta, mitä rahalla saa?

Kyseessä on melko hätkähdyttävä ja uniikki sähkömoottoripyörä. Novuksen runko, etuhaarukka ja keinuhaarukka on valmistettu käsin laminoimalla hiilikuidusta, ja myös 18-tuumaiset vanteet ovat hiilikuitua. Koko runko painaa ainoastaan 7 kilogrammaa.

Novus ja napamoottori.

Novus ja napamoottori.

Äärimmäisen kevyt rakenne periytyy designerin tavoitteesta yhdistää polkupyörän ja moottoripyörän ulkonäkö: Siinä polkupyörän keveys ja ketteryys yhdistyvät moottoripyörän suoristuskykyyn ja suvereniteettiin.

Novuksen takapyörässä on sähköinen napamoottori, joka tuottaa 18 kW / 24 hv. Pyörän huippunopeus on 120 km/h ja se saavuttaa 0-50 km/h nopeuden kolmessa sekunnissa.

Novuksen 18 tuuman vanteetkin ovat hiilikuitua.

Novuksen 18 tuuman vanteetkin ovat hiilikuitua.

Moottorissa on valmius sekä aktiiviseen että passiiviseen regeneroivaan jarrutukseen. Edellistä käytetään, kun painetaan vasenta, eli takajarrukahvaa, kun jälkimmäinen taas aktivoituu, kun kaasu päästetään ylös.

Akuston teho on 4,3 kWh, ja se on asennettu keskirungon alaosaan, jotta painopiste on mahdollisimman alhaalla. Akuston paino on 19 kg ja koko pyörän 75 kg.

Novuksen mittaristona voi toimia matkapuhelin Novus-sovelluksen avulla.

Novuksen mittaristona voi toimia myös matkapuhelin Novus-sovelluksen avulla.

Lataus välillä 0-80 % vie 30 minuuttia, ja Novuksella pääsee valmistajan ilmoituksen mukaan maksimissaan 100 km latauksella kaupunkinopeuksissa.

Edessä jousituksesta vastaa monoteleskooppi, joka antaa 90 mm joustomatka ja takana keinuhaarukka joustaa 110 mm. Takajousitus on kokonaan rungon näkösuojassa.

Novus ja Led-valot.

Novus ja Led-valot.

Iso Led-näyttö toimii pyörän päämittaristona, mutta sen ylle voidaan laittaa älypuhelin, joka hoitaa homman Novus-appin avulla. Varsinaista avainta pyörässä ei käytetä vaan pyörän lukitus avataan joko sovelluksella tai NFC-sirulla.

Novus aloittaa moottoripyöriensä käsinvalmistuksen 2022. Mikäli haluat, voit jo varata omasi 1000 euron hintaan. Asiasta kertoi Electrek. Novuksen kotisivuille pääset tästä

Novuksen akusta on rungon alaosassa. Tavoitteena matala painopiste.

Novuksen akusta on rungon alaosassa. Tavoitteena matala painopiste.

Novus.

Novus.

Novus

Novus

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Novus