Pariisin poliisijohdon määräys tarkoitti sitä, että kaikkien motorisoidulla kaksipyöräisellä ajavien pitäisi käyttää hengityssuojaimia kypäränsä sisällä. Järjestöt pitivät määräystä paitsi absurdina, myös vaarallisena. 

Kasvomaskin käyttö on täysin turhaa, sillä kypärässä on visiiri, joka suojaa ulkopuolisia mahdollisilta tartunnoilta.

Motoristit siten toivoivat, että määräys ei koskisi heitä, sillä jo aivan käytännön syistä he pitävät liikenteessä riittävää välimatkaa muihin tielläliikkujiin tullakseen havainnoiduiksi liikenteessä. Lisäksi heidän mukana olonsa tekee liikenteestä sujuvampaa ja vähentää tungosta julkisessa liikenteessä korona-aikanakin.

Kun määräys 27.8. annettiin, FFMC:n Pariisin osaston puheenjohtaja Jean-Marc Belotti kirjoitti poliisipäällikölle muistuttaen tätä kypärän visiirin suojaavuudesta. FFMC on myös huomauttanut poliisia siitä, että suojamaskin käyttö kypärän sisällä höyrystää visiiriä ja heikentää näkyvyyttä.

Useiden muistutusten jälkeen, jotka eivät aiheuttaneet poliisijohdossa mitään reaktioita, FFMC pyysi Maitre de Caumontia, joka on motoristi ja juristi, ajamaan FFMC:n asiaa Pariisin hallinto-oikeudessa.

Syyskuun 18. päivänä eli eilen perjantaina oikeus on määrännyt poliisijohtoa muuttamaan määräyksen sanamuotoa. Ennen tiistai-iltapäivää 22.9. hänen täytyy poistaa maskinkäyttöpakko kaikilta moottoroitujen 2- ja 3-pyöräisten kuljettajilta, jotka käyttävät visiiriä kypärässään

FFMC iloitsee tiedotteessaan paitsi sitä, että omituinen päätös kumottiin, myös sitä, että se sattui sopivasti syntymäpäivälahjaksi 40-vuotispäiviään viettävälle motoristiliitolle: "40 vuotta taistelua ja 40 vuotta voittoja"!

Aiheesta aiemmin:

Pariisissa moottoripyöräilijöitä vaaditaan käyttämään kasvomaskeja kypärän sisällä – mitä järkeä?

Maski kypärän sisälle ja visiiri kiinni? Vaikea hengittää ja visiiri huurtuu.

Maski kypärän sisälle ja visiiri kiinni? Vaikea hengittää ja visiiri huurtuu.