Maverick Viñalesin (Monster Energy Yamaha MotoGP) kausi alkoi hyvin Jerezissä, jossa espanjalainen otti kaksi podiumsijaa ja mukavan pistepotin, mutta Brnon, dramaattisen Itävallan kisan ja Styrian ulosajon jälkeen Viñales tuli Misanoon tositoimet mielessään.

Viime viikonloppu ei mennyt aivan tavoitteiden mukaisesti, mutta toisena viikonloppuna kaikki loksahti paikoilleen ja espanjalainen ajoi kauden ensimmäiseen kisavoittoonsa. Samalla hän päätyi vain pisteen päähän mestaruusjohdosta.

Mir kipusi 11:sta starttiruudusta sijalle kaksi!

Mir kipusi 11:sta starttiruudusta sijalle kaksi!

Viñales meni varhaisessa vaiheessa johtoon, mutta Francesco Bagnaia (Pramac Racing)pyyhälsi ohi, jolloin alkoi armoton takaa-ajo. Bagnaia ajoi lopulta ulos, Viñales pyyhälsi kärkeen ja piti pintansa loppuun asti keräten samalla arvokkaat 25 pistettä.

Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) ajoi kakkoseksi. Hänen takanaan oli todellista draamaa, kun Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) otti kolmannen sijan ennen Fabio Quartararoa (Petronas Sprinta Racing). Tämä kun sai aikarangaistuksen ratalinjojen ylittämisestä sekä siitä, ettei onnistunut ajamaan pidennetyn kierroksen rangaistusta.

Oliveira oli viides ja parhaana Hondana Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) kuudentena. Seitsemänneksi tuli Repsol Honda Teamin Alex Marquez. Tämä oli hallitsevan Moto2-luokan maailmanmestarin paras sijoitus kuninkuusluokassa toistaiseksi.

KTM:n Pol Espargaro palasi palkintopallille.

KTM:n Pol Espargaro palasi palkintopallille.

Andrea Dovizioso oli kahdeksantena ja säilytti MM-pistejohtonsa. Viñales ja Quartararo ovat nyt tasapisteissä seuraavina, ja Mir vain neljän pisteen päässä ykkösestä.

Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) kiipesi yhdeksänneksi ja Danilo Petrucci (Ducati Team) täydensi 10 parhaan joukon.

Johann Zarco (Esponsorama Racing), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) ja Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini) olivat ainoat muut kisan loppuun ajaneet sijoittuen 11., 12. ja 13.

MotoGP podium

MotoGP podium vasemmalta: Mir, Vinales ja Pol Espargaro.

MotoGP podium vasemmalta: Mir, Vinales ja Pol Espargaro.

  • 1 Maverick Viñales - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 41:55.846
  • 2 Joan Mir - Team Suzuki Ecstar - Suzuki - +2.425
  • 3 Pol Espargaro - Red Bull KTM Factory Racing - KTM - +4.528
  • Paras itsenäisen tiimin kuljettaja:
  • 4 Fabio Quartararo - Petronas Yamaha SRT - Yamaha - +6.419*
  • *sisältää aikarangaistuksen

 

Maverick Viñales:

Vinales vaikutti onnelliselta voittonsa johdosta.

Vinales vaikutti onnelliselta voittonsa johdosta.

"Hämmästyttävää, uskomatonta työtä tänä viikonloppuna, valmistauduimme todella hyvin koko kisaan. Pecco oli todella nopea,  yritin säästää hieman renkaita viimeiselle 10 kierrokselle, ja sitten aloin painostaa. Ajattelin saavuttavani hänet, mutta sitten hän teki virheen, yritin vain olla kolaroimatta, ottaa maksimipisteet ja vau. Fantastista, olen todella onnellinen, mielentilani on sama kuin viime viikonloppuna ja viime kisoissa, mutta löysimme hieman paremman setupin niille 20 litralle kisan alussa. Tein virheen nelosmutkassa, kun yritin saada rakoa muihin. Haluan kiittää kaikkia minua tukeneita ihmisiä kotona, koska he tietävät, että meillä on ollut kovat ajat, mutta näyttää siltä että ne ovat takanapäin, ja meillä on hyvää onnea ja se on ainoa, mikä merkitsee. Olen hyvin onnellinen. Arvostan kaikkea työtämme ja meidän pitää jatkaa samalla tavalla. Meillä voi olla paljon enemmän potentiaalia!"

 

Teksti ja kuvat: MotoGP