Italtrans Racing Teamin Enea Bastianini nappasi vaikuttavan Moto2-luokan voiton Misanossa sateen aiheutettua kaaoksen. Punaiset liput tuotiin kentälle kun vasta seitsemän kierrosta oli ajettu ja taivaat aukenivat. Uusintastartin jälkeen ultra-aggressiivinen Bastianini paalutti voittonsa ennen Sky Racing Team VR46:n Marco Bezzecchiä ja EG 0,0 Marc VDS:n Sam Lowesia. Voitollaan Bastiniani, eli "Beast", "Peto", kavensi Luca Marinin (Sky Racing Team VR46) sarjajohdon viiteen pisteeseen.

Petronas Sprinta Racingin Xavi Vierge luikahti lähdössä kärkeen ja hänen tiimikaverinsa Jake Dixon oli viidentenä. Varsinaista draamaa nähtiin, kun sade alkoi ja punainen lippu ja kisa startattiin uudelleen.

Kuljettajat ryhmittyivät lähtöalueella ja luvassa oli kymmenen kierroksen mittainen uusintakisa. Kaikilla oli allaan slicksit, kun sade muuttui taas kovemmaksi. Kun olisi pitänyt lähteä lämmittelykierrokselle, kuljettajat kieltäytyivät osoitellen taivasta kohti: liian märkää, jotta voisi ajaa. Sade kuitenkin hiipui ja hetken viivytyksen jälkeen rata oli kuivahko ja kisa voi alkaa taas. 

Paalupaikan sai Bastianini, sillä hän oli ajanut kärjessä, kun kisa keskeytettiin. Uusintalähdössä Marini ryntäsi kärkeen ja Bastianini oli kakkosena perässä. Pian osat kuitenkin vaihtuivat.

Lopulta Bastianini otti 7 kymmenysosasekunnin johdolla kolmannen voittonsa tällä kaudella, ja toisen GP-voittonsa Misanossa. Bezzecchi ajoi kakkoseksi ja kolmanneksi Sam Lowes. Marini oli neljäs, otti 13 pistettä ja säilytti kokonaiskisan pistejohtonsa. Tosin Bastianini on tällä hetkellä vain viiden pisteen päässä.

Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP) oli viides ja Jake Dixon kuudes. Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up) oli seitsemäs ja seuraavat kymmenen parhaan joukossa olivat Fabio Di Giannantonio (Beta Tools Speed Up), Tom Lüthi (Dynavolt Intact GP) ja Hector Garzo (FlexBox HP40).

Moto2 podium

Moto2 podium vasemmlta: Bezzecchi, Bastianini ja Lowes.

Moto2 podium vasemmlta: Bezzecchi, Bastianini ja Lowes.

1 Enea Bastianini - Italtrans Racing Team - Kalex 16:11.977

2 Marco Bezzecchi - Sky Racing Team VR46 - Kalex +0.720

3 Sam Lowes - EG 0,0 Marc VDS - Kalex +1.124

Enea Bastianini:

"Olen todella onnellinen tästä ensimmäisestä sijasta. Tänään oli outo kisa, koska pysähdyimme kahdesti, mutta kolmannessa lähdössä sain pidettyä hyvän vaihteen päällä, ja pystyin pitämään etäisyyttä Marcoon. Laitoin pehmeän renkaan alle, ja se puski vähän enemmän eteen ja Marco oli todella lähellä viimeisen kahden kierroksen ajan. Mutta olen onnellinen tästä voitosta tiimini, perheeni ja kotikaupunkini vuoksi... se on uskomatonta!"

Moto3: Fenati korjasi potin ja teki samalla historiaa

Moto3 oli Fenatin juhlaa.

Moto3 oli Fenatin juhlaa.

Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) palasi Misanossa podiumin korkeimmalle korokkeelle ensi kertaa yli vuoden jälkeen. Voitto irtosi miehelle viimeisen kierroksen taistelussa Celestino Viettin kanssa (Sky Racing Team VR46). Onnistumisen seurauksena Fenati otti Husqvarnalle sen ensimmäisen GP-voiton ja miehestä tuli samalla menestyksekkäin Moto3-luokan kuljettaja peitoten sekä Joan Mirin voitto- että Enea Bastianinin podiumsijaennätykset. Hänestä tuli samalla vasta toinen Moto3-luokan kuljettaja Alex Rinsin lisäksi, joka on voittanut useammin kuin kerran Misanossa.

Ai Ogura (Honda Team Asia) kipusi kolmantena miehenä palkintokorokkeelle, kavuten samalla vain kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Albert Arenaksesta (Gaviota Aspar Team Moto3).

Neljänneksi ajoi Arenas, viidenneksi Jaume Masia (Leopard Racing), kuudenneksi Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ja seitsemänneksi Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3).

Andrea Migno (Sky Racing Team VR46) oli kahdeksas, Kaito Toba (Red Bull KTM Ajo) yhdeksäs ja John McPhee (Petronas Sprinta Racing) kymmenes. McPheen ero Arenasiin kasvoi tämän kisan myötä 21 pisteeseen.

Moto3 podium

Moto3 podium vasemmalta: Vietti, Fenati ja Ogura.

Moto3 podium vasemmalta: Vietti, Fenati ja Ogura.

1 Romano Fenati - Sterilgarda Max Racing Team - Husqvarna 39:30.124

2 Celestino Vietti - Sky Racing Team VR46 - KTM +0.036

3 Ai Ogura - Honda Team Asia - Honda +0.121

Romano Fenati:

"Viimeinen kierros oli todella hullu. Radan viimeisellä osuudella ajattelin, etten tiedä missä he ohittaisivat minut, se oli pelottavaa. Mutta tunne pyörästä oli todella hyvä, ja olimme vahvoja jarrutuksissa, olen todella onnellinen, ja nyt on tärkeää olla vakaa ja vahva."