Alkuerien jälkeen tiensä suoraan finaaliin raivasivat alkuerien kaksi parasta pistemiestä Haapajärven moottorikerhon Antti Vuolas ja kotiradallaan ajanut Hyvinkään moottorikerhon Timi Salonen.

Kaksi muuta finaalipaikkaa oli jaossa semifinaalissa, missä ajoivat alkuerien jälkeen sijoilla 3-6 olleet kilpailijat; Kauhajoen moottorikerhon Niklas Säyriö, Salpausselän moottorikerhon Toni Hyyryläinen ja seinäjokelaiset Joni Laukkanen ja Roni Niemelä. Semifinaalin voiton nappasi hienolla ajolla 16-vuotias Roni Niemelä. Niklas Säyriö varmisti toisella sijalla myös finaalipaikan. Erän kolmanneksi sijoittui Joni Laukkanen ollen koko kilpailun viides ja neljänneksi jäi Toni Hyyryläinen sijoittuen kilpailun kuudenneksi.

Finaalissa kärkipaikan ensimmäisessä kaarteessa otti Antti Vuolas, Roni Niemelä oli toisena saaden peräänsä Säyriön ja Salosen. Tasaisen erän päätteeksi maaliin tultiin samassa järjestyksessä ja Vuolas palkittiin jo toisen kerran peräkkäin U21 SM-kultamitalilla. Ensimmäistä kauttaan 500cc sarjassa ajava Roni Niemelä palkittiin hienon nousujohteisen kisan päätteeksi hopeamitalilla. Pronssia Säyriölle ja Saloselle finaalin ja kisan neljäs sija.

Teksti ja valokuva: Sami Tuomela