IC-49 on rajoitetun valmistuserän malli, jossa bensiinimoottori on korvattu uudella, sähköisellä sydämellä. Autenttinen malli esiteltiin "Armeija 2020" -sotamessuilla Moskovan seudulla elokuun lopulla.

IC-49 oli yksi eniten valmistetuista neuvostoliittolaisista moottoripyöristä, ja niitä löytyy edelleen Venäjän maaseudulta.

Uusi Izh-49 näyttää sekä varsin modernilta että tosi retrohenkiseltä, vähän scifi-leffasta karanneelta. Modernia tekniikkaa höystää aito neuvostoaikakauden muotoilu. Tosin täytyy muistaa, että IC oli alunperin omaa sukuaan DKW, eli vahvasti saksalainen.

Kalashnikovin valmistaman sähköisen moottoripyörän huippunopeus on 95 km/h, eli tyypillistä venäläisen moottoripyörän luokkaa. Akku puolestaan kestää maksimissaan 80 kilometrin ajon latauksella. Akun lataamiseen ei tarvita erillistä teholaturia, vaan tavallinen kotisähkö riittää. Latausajasta ei ole tietoa.

Noilla spekseillä pyörällä ei taivalleta ristiin rastiin laajaa Venäjän maata, vaan se on tarkoitettu paremminkin taajamakäyttöön. 

Ainakaan tällä tietoa Kalashnikov ei suunnittele sähköisen IC-49-mallin ottamista massatuotantoon.

Mallia on valmistettu ainoastaan 49 kappaletta, ja se on suunnattu suoraan sellaisille keräilijöille ympäri maailman, jotka haluavat lisätä sähköisen IC-49:n kokoelmiinsa. Useimmat pyörät on jo myyty, ja vain muutama on enää varastossa. Joten jos sähkö-IC kiinnostaa, niin kannattaa olla yhteydessä suoraan Kalashnikoviin.

Russia Beyond -lehden aiheesta kertovaan artikkeliin pääset tästä.

IC-49.

IC-49.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Kalashnikov