CFMoton 1250TR-G tourer.

CFMoton 1250TR-G tourer.

CFMoto julkisti uuden tourerinsa virallisesti CIMA-messuilla Kiinassa. CIMA lienee tämän vuoden suurin mp-alan messutapahtuma, kun sekä Intermot että Eicma on peruttu.

1250TR-G-mallissa käytetään uutta versiota KTM:n LC8 V-twin -moottorista. "1250" tyyppimerkinnästä huolimatta moottorin kuutiotilavuus on todellisuudessa 1279 cm3, ja sen huipputeho 105 kW, eli 141 hevosvoimaa. Se on tehokkain Kiinasta tullut moottoripyörä koskaan.

CFMoton yhteistyöllä KTM:n kanssa on pitkät juuret. Se valmistaa jo KTM:lle ison osan tämän moottoreista mukaanlukien LC8 790- ja 890- rinnakkaistwinit sekä pienemmät yksisylinteriset moottorit. Lisäksi se valmistaa kaikki KTM:n Kiinan markkinoille myytävät pyörät. Se julkistaa myös pian oman MT800 mallinsa, jossa käytetään KTM 790 -moottoria.

CFMoton 1250TR-G tourer.

CFMoton 1250TR-G tourer.

Joka tapauksessa 1250TR-G on ensimmäinen tuotantomoottoripyörä, jossa käytetään CFMoton versiota KTM:n tästä V-twinistä. Pyörä on kiinalaisvalmisteinen, mutta se on varustettu ensiluokkaisilla komponenteilla ja viimeisintä huutoa olevalla tekniikalla.

Jarrut ovat Brembon ja jousituselementit – yllätys, yllätys – KTM:n omistaman WP:n. Pyörän sisäänrakennetun stereojärjestelmän on valmistanut JBL, ja täysväri-TFT-näyttö lienee suurin toistaiseksi moottoripyörässä käytetty.

Jättimäinen laajakuvanäyttö antaa kaiken normaalin informaation, samoin siitä löytyvät multimediatoimintojen säädöt ja pääsy pyörän asetuksiin. Näitä ovat mm. ajotapavalinnat, jousituksen asetukset sekä rengaspaineen valvonta. Käyttöliittymän ja mittariston ulkonäköä voi myös muuttaa, kertoo Bennetts.

Selvää touring-osastoa ovat mm. sähköisesti säätyvä tuulilasi, sähköisesti lämpiävät kahvat ja istuimet.

Mallin massatuotanto alkaa ensi vuoden puoliväliin mennessä, ja vaikka se ensisijaisesti on tarkoitettu Kiinan markkinoille, se on tulossa myyntiin maailmanlaajuisesti. CFMoton pyörien yleensä alhainen hintataso tekee siitä vakavan kilpailijan moottoripyörämarkkinoilla kaikkialla.

CFMoton sivustolle pääset tästä.

CFMoton 1250TR-G tourer.

CFMoton 1250TR-G tourer.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat CFMoto