Royal Enfield, maailman suurin keskikokoisten moottoripyörien valmistaja on jo muutaman vuoden ajan pyrkinyt laajentamaan toimintaansa myös vientiin. Yksi iso askel oli sen ensimmäinen valtameren takainen kokoonpanoyksikkö Argentiinassa.

Seuraavaksi vuorossa on Thaimaa, kertoo Nikkei Asian Review.

Thaimaan tehdas toimii solmukohtana viennille muihin Kaakkois-Aasian maihin kuten esimerkiksi moottoripyörävaltaisiin Indonesiaan ja Vietnamiin.

Thaimaa on Kaakkois-Aasian suurin autoteollisuuden valmistaja, ja siellä on tehtaita myös globaaleilla moottoripyörävalmistajilla kuten Hondalla, Yamahalla ja Harley-Davidsonilla.

Royal Enfieldin tehdas Thaimaan Chachoengsaon maakunnassa tulee käyttämään vähintään 40 prosenttia paikallisesti valmistettuja osia ja loput tuodaan Intiasta. Tehtaan odotetaan käynnistävän toimintansa huhtikuussa 2021.

Royal Enfieldin myynti Thaimaassa on kasvanut 2019 kaksinkertaiseksi ja sillä on jo 36 myymälää maassa. Yritys suunnittelee laajentavansa toimintaansa myymälöillä myös Vietnamissa, Filippiineillä, Malesiassa ja Indonesiassa tulevina vuosina.