Moto2: Maaliintulojärjestys Marini, Lowes ja Di Giannantonio

Sky Racing Team VR46:n Luca Marini kävi kovan kisan Sam Lowesin (EG 0,0 Marc VDS) kanssa Kataloniassa. Marini väänsi väkisin voiton itselleen ja Fabio Di Giannantonio (HDR Heidrun Speed Up) kipusi palkintopallille kolmanneksi. Se oli italialaisen ensimmäinen podiumsijoitus tänä vuonna.

Marini otti kärkipaikan heti lähdössä, ja Di Giannantonio sukelsi kakkosena matkaan ohi tiimikaverinsa Jorge Navarron (HDR Heidrun Speed Up). Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) oli jo viiden parhaan joukossa ja pyrki avittamaan omaa mestaruustavoitettaan startattuaan 10. paikalta.

Jo ensimmäisen kierroksen lopulla Lowes ohitti Bastianinin ottaakseen viidennen paikan. Italialainen puolestaan liukui taaksepäin, kun myös Joe Roberts (Tennor American Racing) ohitti hänet.

Tässä vaiheessa kärkikolmikko alkoi jo tehdä rakoa neljäntenä ajavaan Marco Bezzecchiin (Sky Racing Team VR46).

Lopulta Lowes oli jo Marinin takana, ja ohittikin tämän kun enää seitsemän kierrosta oli jäljellä, mutta Marini ei luovuttanut. Hän malttoi odottaa toiseksi viimeiselle kierrokselle, kunnes päätti ohittaa. Lowes yritti roikkua hänen perässään, mutta kaarteessa kuusi ajoi liian kovaa ja menetti aikaa, ja Marini pääsi turvallisesti voittoon.

Voitto oli jo kolmas tänä vuonna Marinille, ja saattaa osoittautua ratkaisevaksi, sillä hänen etumatkansa maailmanmestaruuteen kasvoi jo 20 pisteeksi.

Lowes kapusi siis podiumille toiseksi ja Di Giannantonio kolmanneksi. Navarro oli neljäs ja Roberts viides. Bastianini jäi kuudenneksi ja hänen maailmanmestaaruushaaveensa kärsivät kolauksen, ja samaa voi sanoa Bezzecchistä, joka päätyi seitsemänneksi.

Inde Aspar Team Moto2:n Aron Canet oli kahdeksas ja Marcos Ramirez (Tennor American Racing) sekä Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) täydensivät top kympin.

Moto2 podium vasemmalta: Lowes, Marini ja Di Giannantonio.

Moto2 podium

1 Luca Marini - Sky Racing Team VR46 - Kalex 38:11.103

2 Sam Lowes - EG 0,0 Marc VDS - Kalex +0.981

3 Fabio Di Giannantonio - HDR Heidrun Speed Up - Speed Up +4.399

Luca Marini:

"Viikonloppu oli tosi hyvä, koska jo perjantaista lähtien tunne pyörästä oli hieno, kisa ei ollut helppo, enkä sitä odottanutkaan, koska Misanoon verrattuna rata on täysin erilainen, mutta teimme oikeat muutokset pyörään. Kisa oli helppo, kun lämpötila oli matala, oli helppo painaa kunnolla joka kierros. Yritin myös säästää takarengasta hieman, koska tiesin, että se on tärkeää, teimme runsaasti töitä moottorijarrutuksen kanssa koko viikonlopun yrittäessäni säästää rengasta. Sam oli tosi nopea, huolestuin, kun hän ohitti minut, koska minulla oli vähän ongelmia takarenkaan kanssa, mutta kun hän ohitti minut yritin puskea hieman lisää, onneksi minulla oli jotain enemmän jäljellä lopussa ja pystyin ohittamaan hänet. Minulle oli tärkeää voittaa kisa, koska tunne pyörään oli niin hyvä, ja kun en voittanut Misanossa, olin hieman vihainen itselleni, koska tunne oli hyvä myös siellä, ja sanoin itselleni, että täällä minun täytyy voittaa!"

Moto3: Binder otti ensimmäisen GP-voittonsa Barcelonassa

Moto3: Darryn Binder otti ekan GP-voittonsa.

Darryn Binder (CIP - Green Power) on nyt sitten Grand Prix -kisan voittaja. Eteläafrikkalainen otti ykkössijan melkoisessa Moto3-kisan käsikähmässä Barcelonassa. Hän karkasi lopulta viimeisellä kierroksella Tony Arbolinolta (Rivacold Snipers Team) ja Dennis Foggialta (Leopard Racing) ensimmäiseen voittoonsa.

Mestaruuden kannalta kisaan liittyy melkoista draamaa, kun John McPhee (Petronas Sprinta Racing) ajoi ulos ja keräsi mukaansa ennen kisaa johdossa olleen Albert Arenas'in (Gaviota Aspar Tea, Moto3) ja kisan jälkeen Ai Ogura (Honda Team Asia) on johdossa mestaruuspisteissä, vaikka päätyikin kisassa 11:lle sijalle.

Paalupaikalta lähtenyt Arbolino onnistui startissa täydellisesti ja johti Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) ja Arenas perässään.

Ogura otti myrskyisän startin: hän lähti ruudusta 24 ja nousi 14:ksi kuten tuntui, silmänräpäyksessä.

Arbolino johti muutamia avauskierroksia, mutta kisa oli tiukkaa. Hänen kannoillaan olivat Arenas, Binder ja McPhee. 1- ja 5 kierroksen ajan 19 kuljettajaa mahtui 2,3 sekunnin sisään.

Kierroksella kuusi McPhee sitten kaatui ja nappasi Arenaksen mukaansa.

Arbolino johti edelleen, Binder seuraavana, sitten Rodrigo, Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0), Jaume Masia (Leopard Racing) ja Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Imuun ajoivat myös Foggia ja Filip Salač (Rivacold Snipers Team).

Binder otti lopulta johdon, mutta viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Foggia ajoi kärjessä, ja Binder menetti hyvän 1. kaarteen ohitusmahdollisuuden. Tilaisuus iskeä tuli kuitenkin viidennessä kaarteessa, eikä Binder jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Foggia menetti kaksi sijaa yhdessä mutkassa, sillä myös Arbolino livahti hänen ohitseen. Kamppailua Arbolinon ja Binderin välillä käytiin loppuun asti, mutta Binder piti lopulta pintansa, ja Arbolino joutui tyytymään kakkossijaan. Foggia tuli kolmanneksi.

Garcia oli neljäs ja Alonso Lopez (Sterilgarda Max Racing Team)viides.

Kuudentena maaliin tuli Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team), seuraavina Masia ja Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46). Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) ja Rodrigo täydensivät 10 parhaan listan. Ogura oli 11. mutta meni kuitenkin kärkeen mestaruuspisteissä.

Moto3 podium vasemalta: Arbolino, Binder ja Foggia.

Moto3 podium

1 Darryn Binder - CIP - Green Power - KTM 38:32.507

2 Tony Arbolino - Rivacold Snipers Team - Honda +0.103

3 Dennis Foggia - Leopard Racing - Honda +0.157

Darryn Binder:

"Olen superonnellinen, tänä viikonloppuna olen koko ajan tuntenut itseni vahvaksi, ja onnistuin aika-ajossa melko hyvin vaihteeksi, joten minulla ei ollut niin paljon työtä itse kisassa. Se osoittautui minun edukseni, sillä Misanossa pääsin kärkeen, mutta tein virheen molemmissa kisoissa. Mutta tänään ajoin johdossa, ja pystyin silti olemaan vahva lopussa. Olen niin onnellinen, kun lopulta onnistuin voittamaan ensimmäisen kisani. Liiankin innostunut!"