Tämän vuoksi Harley-Davidson poistaa Euroopan myyntiohjelmastaa 750cc-, 883cc- ja 1202cc V2-moottoreilla varustetut mallit, kertoo Morebikes.

Kuten Harley-Davidsonin uusi pääjohtaja on kertonut, yritys supistaa mailivalikoimaansa noin 30 % ja nyt se käyttää tulevia säädöksiä hyväkseen tiivistääkseen mallistoaan. Se tarkoittaisi sitä, että edellämainittuja moottoreita ei päivitettäisi mallivuodelle 2021.

Silloin poistuisivat Street 750, Street Rod, Iron 883, Super Low, Sportster 1200 Custom, Iron 1200, Forty-Eight, Forty Eight Special, Super Low 1200T ja Roadster -mallit Euroopan tuontiohjelmasta tämän vuoden loppuun mennessä.

Moottoreiden mukauttaminen teknisesti uusiin vaatimuksiin on kallista puuhaa. Vaikka Eurooppa onkin Harleyn tärkein myyntialue Pohjois-Amerikan ohella, laaja mallivalikoima tarkoittaa sitä, että yksittäisten mallien myynti on suhteellisen pientä. Sekin osaltaan vahvistaa sitä, että Harleyllä tuskin on kiirettä päivittää moottoreita.

Jos olet H-D-fani, niin ehtinet kyllä hankkia himoamasi Harley-mallin ennen vuodenvaihdetta.

Harley ei tietenkään ole yksin moottorinpäivitysongelmiensa kanssa, vaan standardien tiukkeneminen vaikuttaa jatkossa siten, että näemme valmistajilta aina vain vähemmän eri moottoreita, ja saman moottorin ympärille kootaan entistä monipuolisempia mallisarjoja. 

 

Teksti Erkki Mäki, kuva Harley-Davidson