European Touring Route, ETR on sivusto, joka on tehty palvelemaan motoristeja, mutta sopii kenen hyvänsä matkailijan käyttöön. Toistaiseksi sivustolla on tarjolla ainoastaan yksi reitti Cadizista Nordkappiin. Hankkeen taustalla on norjalainen yritys, ja kyse on selvästi kaupallisesta tuotteesta.

Parasta tuotteessa lienee se, että yksi reitti on kuvattu kattavasti, ja sen nähtävyydet ja palvelut on tuotu esille.

Karttaan ja palveluun kannattaa käydä tutustumassa, se saattaa tarjota mielenkiintoisia ratkaisuja, mikäli olet suuntaamassa tuollle reitille tai lomasuunnitelmasi sivuaa edes osaa siitä.

Tiedotteen tekstin mukaan ETR:n reitti on suunnitelty hengittämään uutta elämää kunkin reitin maan maaseudulle, ja sen fokus on maaseutualueiden kaupungeissa ja kylissä, eristäytyneissä vuoristo- ja merenranta-alueissa, missä paikalliset asukkaat voivat myydä tuotteitaan ja palvelujaan turisteille käyttämällä hyväkseen ETR Routea. 

Moottoripyöräileville turisteille Eurooppa tarjoaa tukun pitkiä mutkittelevia neulansilmäteitä, loistavia rannikkoteitä, vuoristojen tunneleita, upeita siltoja sekä joitakin henkeäsalpaavimpia vuoristosolia, mitä maailmalla on tarjota. ETR sitoo kaikki nämä yhteen reittiin.

ETR on kaikille matkaatekeville vaelluksen harrastajista pyöräilijöihin, pyhiinvaeltajiin, motoristeihin ja autoilijoihin. Linkki sivustolle on tämän tekstin alussa, kannattaa käydä vilkaisemassa, onko siitä hyötyä.

Oheinen juttu julkaistiin alunperin Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä 20.8.2014. ETR-sivusto toimii edelleen ja sen reittivalikoima on monipuolistunut ja sisältää myös offroad-reitistöjä.