Eilen torstaina antamansa tiedotteen mukaan Dorna Sports vahvisti Energican jatkon sarjan pyörätoimittajana seuraavan kahden vuoden ajan. Se tarkoittaa sitä, että sen Ego Corsa -malli nähdään radalla tulevaisuudessakin.

Energica toimii Modenassa, ja sen Ego Corsa -malli on täysin kisaorientoitunut sähkömoottoripyörä. Energican taustalla on emoyritys CRP Group.

– Olemme äärimmäisen innoissamme ja ihastuneita siitä, että jatkamme ainona FIM Enel MotoE World Cup'in valmistajana vuoteen 2022. Se, että voimme tuoda osaamisemme tähän projektiin ja luoda voittavaa synergiaa Dornan ja Enelin kanssa on johtanut uskomattomiin asioihin World Cupissa. MotoE-sarja voi luottaa tuttuun tiimiin, ja yhteiseen yritykseen, jonka avulla on tuotu nähtäville uusi kisasarja, joka perustuu uuteen teknologiaan yhtä lailla kuin uuteen live-formaattiin faneille seurattavaksi sekä radoilla että televisioissa.

– Meidän jalanjälkemme siinä on yhteistyössä viedä innovaatiota moottoriurheilussa uusille rajoille. Olemme vakuuttaneet skeptisimmätkin moottoripyöräkisafanaatikot, että pystymme järjestämään mitä jännittävimmän ja kiinnostavimman kisan täysin sähköisin pyörin. Kuljettajat ovat vuolaasti kiitelleet Ego Corsa pyöriämme, ja MotoE on ollut arvokas luokka sekä Energican liiketoimintastrategian kannalta että teknisten edistysaskeleiden vuoksi.

– Nämä kaksi ensimmäistä vuotta ovat auttaneet meitä hankkimaan uskomattoman määrän kokemusta, joka on suoraan siirretty katumalleihimme. Kisasta kisaan jatkamme tekemäämme hyvää työtä. Kirjoitamme uutta lukua moottoriurheilun ja kisamoottoripyöräilyn historiaan, joten pysykää mukanamme, tehkäämme historiaa yhdessa, hehkutti Energica Motor Company S.p.A:n pääjohtaja Livia Cevolini jatkosopimuksen varmistumista.