Mir. Kokonaiskisan johtoon.

Suzukille päivä oli hieno, sillä voiton lisäksi sille heltisi kolmaskin sija. Gran Premio Michelin de Aragonissa oli Alex Rinsin (Team Suzuki Ecstar) vuoro, kun Suzuki-kuljettaja otti ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 2019 Silverstonen kisan. Mies nousi lähtöruudukon kymmenenneltä sijalta voittoon.

Kakkoseksi ajoi Moto2-sarjan hallitseva maailmanmestari ja MotoGP-luokassa tulokaskauttaan ajava Alex Marquez jo toisen kerran viikon sisään. Podiumsija oli samalla Hondalle jo 850 kuninkuusluokassa kautta aikojen.

Kolmas sija meni Joan Mir'ille (Team Suzuki Ecstar). Numero 36 palasi palkintopallille ja meni samalla pisteissä kokonaiskisan kärkeen käytyään kovan kisan Fabio Quartararon (Petronas Yamaha SRT) kanssa.

Alex Marquez. MotoGP-luokan tulokaskaudellaan jo toinen hopeatila viikossa.

Neljänneksi ajoi lopulta Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ja viidenneksi ensimmäinen yksityistallin kuljettaja, Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu). Kuudentena oli Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT).

Sijalle 7 ajoi Andrea Dovizioso (Ducati Team), nopein Ducati-kuljettaja sunnuntaina ja edelleen mukana mestaruustaistelussa. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) kapusi huonon lähdön jälkeen sijalle P8. Seuraavina oli kaksi Ducatia, Jack Miller (Pramac Racing) ja Johann Zarco (Esponsorama Racing) täydentämässä toptenin.

Seuraavina oli Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) joka voitti tiimikaverinsa Pol Espargaron. Kolmantenatoista Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) vajaan sekunnin edellä Iker Lecuonaa (Red Bull KTM Tech 3), ja viimeisen pistesijan nappasi Danilo Petrucci (Ducati Team).

Quartararo kamppaili eturenkaan paineongelmien kanssa, ja jäi sijalle 18. Mies on kuitenkin tiukasti kiinni mestaruudessa, sillä Mirillä on nyt 121 pistettä, ja Quartararolla 115. Viñales puolestaan vaanii kolmantena 109 pisteen turvin.

Ensi viikonloppuna on vuorossa uusi kisa, Gran Premio Liqui Moly de Teruel.

MotoGP podium vasemmalta: Alex Marquez, Rins ja Mir.

MotoGP podium

1 Alex Rins -Team Suzuki Ecstar - Suzuki 41:54.391

2 Alex Marquez - Repsol Honda Team - Honda - +0.263

3 Joan Mir -Team Suzuki Ecstar - Suzuki +2.644

Top Independent Team rider:

5 Takaaki Nakagami - LCR Honda Idemitsu - Honda +4.570

Nagakami oli parhaiten sijoittunut yksityistallin kuljettaja.

Alex Rins:

"Uskomatonta! Hämmästyttävää! Vakavasti, startissa olin erittäin tyyni ja ajattelin, että 'hmm, se voi olla huonokin juttu'! Sain todella hyvän lähdön, ensimmäiset kierrokset olivat todella hyviä, ja sitten olin Maverickin takana ja ajattelin, 'Alex, sinun täytyy yrittää vähän enemmän, mutta hitaasti, koska muuten pilaat takarenkaan!' Yritin kontrolloida etäisyyttä kavereihin takanani, ja se on hämmästyttävää. Tämä on kaikille faneille, jotka normaalisti tulevat lähikaupungeista tänne sekä koko tälle mahtavalle tiimille, perheelleni, ystävilleni, tyttöystävälleni! Tämä on teille, kaverit!"