Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Uusi teksasilainen startup-yritys on esitellyt ensimmäisen sähköisen moottoripyöränsä. Varsin persoonallisella ulkomuodolla ja nimellä varustettu Volcon Grunt on läskirenkainen offroad-pyörä, jonka ajomatka latauksella on 160 kilometriä. Akku on pikaisesti vaihdettavissa, jos on kiire jatkaa ajamista.

Grunt on niin yksinkertaisen näköinen, kuin tämän tyyppinen pyörä vain voi olla. Keskellä sijaitseva moottori on teholtaan 50 hevosvoimaa, ja sen vääntö on 102 Newtonmetriä. Veto välittyy takapyörälle ketjun avulla suoraan moottorilta. Pyörän huippunopeus on noin 96 km tunnissa ja siihen se yltää noin kuudessa sekunnissa.

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Gruntissa on istuin, mittaristo, ajo- sekä jarruvalo sekä levyjarrut. Lisäksi siinä on jousitus, joskin renkaat ovat niin suuret, että ne hoitanevat ison osan jousituksen tehtävistä.

Pyörä on niin vedenpitävä, että sillä voi ajaa pohjaa pitkin veden alla vaikkapa joen poikki, joten se on sopiva vakavaankin offroad-ajoon tai vaativaan maatilakäyttöön olosuhteista välittämättä. Epäilemättä Grunt sopii myös hauskanpitoon.

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Yhdysvalloissa pyörän hinta alkaa 5995 dollarista, noin 5100 eurosta. Toimitukset starttaavat siellä 2021. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta, toivottavasti Volcon Grunt löytää tiensä meidänkin markkinoillemme.

Asiasta kertoi ensin New Atlas. Gruntista lisää valmistajan sivuilta täältä

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

 

Teksti Erkki Mäki, kuvat Volcon