Polaris Timbersled on johtava snow bike -järjestelmien valmistaja. 

– Snow biket edustavat jännittävää, kasvavaa lumikulkuvälineiden segmenttiä ja Timbersledillä on tarjota markkinoiden parasta teknologiaa, suorituskykyä ja arvoa, totesi Polariksen lumikelkkapuolen ja Timbersledin toimitusjohtaja Chris Wolf. – Laji kasvattaa suosiotaan ja momentumiaan, ja on hienoa nähdä Timbersledin näyttävän tietä.

Valikoimaa ja optioita

Riot 3 on tarkoitettu syvän lumikerroksen koluamiseen ja tarjoaa kurapyörämäistä suorituskykyä sekä hauskaa asennetta. Vuodelle 2022 Riot 3 vie ajajan syvempään ja jyrkempään maastoon. Telamatto on 129 tuumaa pitkä ja hauskuuskerrointa on luvassa vähintään tarpeeksi.

Timbersledillä on tarjolla myös kustomointioptioita kunkin kuljettajan omaan tyyliin sopivaksi. Kaikki snow biket ovat saatavilla kolmessa eri viritystasossa: Pro, Premium ja Sport.

Pro on vaihtoehdoista eksklusiivisin ja saatavilla vain esitilausjakson aikana. Siinä on mm. uudet korkean suorituskyvyn Fox IBP QS3 -iskunvaimentimet ja se on varustettu kevein voimalinjan komponentein. Pro on saatavilla sekä Riot 3:n että Aro 3:n ja värivaihtoehtoja on useita.

Premium-virittystaso tarjoaa Fox QS3 iskunvaimentimet, joissa on helposti säädettävä puristusvaimennus. Vaihtoehto on saatavilla sesongin aikana sekä Aro- että Riot-malleihin.

Sport-tasolla tarjolla on Timbersled IFP -vaimentimet ja vaihtoehto on saatavilla sekä Aro- että Riot-malleihin.

Timbersledin mallistoon on saatavilla lisävarusteita, joiden avulla ne sopivat kunkin kuljettajan ajotyyliin ja -tottumuksiin.

Riot- ja Aro-mallit ovat saatavilla vakioistuinkorkeudella, mutta joissakin malleista on saatavilla S-optio, joka madaltaa istuinta noin 3 tuumaa ja nostaa ohjaustankoa sopimaan paremmin villimpään ajoon.

Vakioistumakorkeus on suunniteltu äärimmäisiä maasto-olosuhteita varten, tarjoten korkeampaa maavaraa ja pidempää joustomatkaa isoja röykkyjä varten.

S-version matalampi istuinkorkeus houkuttelee sporttisempaan ajoon ja matalampi painopiste varmistaa paremman käsiteltävyyden ja suorituskyvyn.

Timbersled 2022.

Timbersled 2022.

Mitä snow bike -mallit tarjoavat:

Riot: äärimmäinen kurapyörämäinen ajokokemus

Riot 3: äärimmäinen kurapyörämäinen ajokokemus syvässä lumessa

Aro 3: Syvää puuterilunta varten

Aro 129/137: Vertaansa vailla olevaa käsiteltävyyttä, äärimmäistä monipuolisuutta

120 SX: Syntynyt kilpailemaan, rakennettu voittamaan.

Ripper: Hauskaan perheajoon.

Aiheesta aiemmin:

Timbersled Mountain Horse muuttaa moottoripyöräsi snowbikeksi - riemukkaampi kuin moottorikelkka?

Polaris hakee kasvua: haluaa telamatot myös moottoripyöriin

Teksti Erkki Mäki, kuvat Timbersled