Outdoor Survival Stick kulkee helposti mukana.

Outdoor Survival Stick kulkee helposti mukana.

Outdoor Survival Stick (ODSS) tarjoaa modulaarisen ratkaisun eloonjäämisen kannalta tarvittavien varusteiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Pienet tilpehöörit vievät muuten yllättävän paljonkin tilaa, ja on koottava joka reissulle erikseen, ODSS voi olla hyvä ja käytännöllinen ratkaisu niiden kompaktiin kuljetukseen.

Tällä hetkellä kepille haetaan joukkorahoitusta Kickstarter-palvelun kautta. Valmistaja on Hong Kongissa toimiva retkeilyvarustealan yritys Mars Players. Se vaikuttaa olevan "varusta itse" -versio yrityksen olemassaolevasta hätätyökalusarjasta, johon on valmiiksi liitetty kaikki tarvittava.

Keppiin kuuluu seitsemän sylinterin muotoista kova-anodisoidusta lentokonealumiinista valmistettua säiliötä, jotka ruuvataan toisiinsa siten, että ne muodostavat yhden sauvan muotoisen yksikön. Segmentteihin kuuluu kompassi ylimpänä, sitten lyöntipää (vasara), neljä varasto-osastoa sekä taskulamppu.

Outdoor Survival Stick. Kompassi, taktinen taskulamppu, vasara, akusto; tilaa siimalle ja ongenkoukuille, laastareille ja kondomeille, laskeutumisköydelle, muovipusseille tai sadetakille...

Outdoor Survival Stick. Kompassi, taktinen taskulamppu, vasara, akusto; tilaa siimalle ja ongenkoukuille, laastareille ja kondomeille, laskeutumisköydelle, muovipusseille tai sadetakille...

Sekä taskulamppu että vasarapää voidaan asentaa ylimmiksi sauvaan ja niin haluttaessa poikittain, jolloin muuta sauvaa voi käyttää kahvana valon näyttämiseen tai vasaroimiseen. Kumikaistaleet mahdollistavat hyvän otteen.

Taskulampun virtalähteenä on 1400 mAh litiumioniakku. Tehoalueita on kolme: High (200 lumenia), Mild (80 lumenia) sekä vilkkuvalomoodi. Latauksen pitäisi riittää suuremmalla teholla kolmen ja pienemmällä teholla kahdeksan tunnin käyttöön.

Outdoor Survival Stick purettuna.

Outdoor Survival Stick purettuna.

Suurin neljästä varastosylinteristä on tarkoitettu tallentamaan sellaisia asioita kuin akkuja tai paristoja tai kiipeilyköyttä. Kolme pienempää taas esimerkiksi siiman ja ongenkoukkujen, ensiapuvälineiden, laastareiden ja tulitikkujen kuljettamiseen. Grafiikka yhden säiliön kyljessä puolestaan ehdottelee kondomin säilömistä mukaan hätäapuvarusteeksi. 

Outdoor Survival Stick on 351 mm pitkä ja 48 mm paksu ja painaa ilman sisuksia 839 grammaa. Sen vedenpitävyysluokitus on IP68, mikä tarkoittaa sitä, että sen voi upottaa 1,5 metriä syvään veteen peräti 30 minuutiksi.

Outdoor Survival Stick.

Outdoor Survival Stick.

ODSS:n tavoiterahoitus on 2561 Yhdysvaltain dollaria, josta tätä kirjoitettaessa on koossa 2340 taalaa. Kampanjalla on toteutumisaikaa vielä 30 päivää, joten vaikuttaa todennäköiseltä, että se toteutuu. Jos niin, niin toimitukset alkavat marraskuussa 2023.

Laitteen hinta on joukkorahoituskampanja Kickstarterista hankittuna 129 dollaria, 118 euroa, normihinta 169 dollaria.

Alla video Outdoor Survival Stickistä. Kickstarter-kampanjaan pääset tästä

Moottoripyörän sivulaukussa kepakko on helppo kuljettaa, samoin polkupyörän. Repussa yli 800 gramman lisäpaino tuntuu, vai tuntuuko? Onko tämäntyyppinen kapistus turhake, vai onko sillä oikeaa lisäarvoa? Ainakin se on kompakti ja tarvittavista asioista suurimman osan saa koottua yhteen pakettiin. Kerro meille, mitä mieltä olet. Laita postia toimitus (att) motouutiset.fi osoitteeseen.