Beeline on moottoripyöräkäyttöön suunniteltu äärimmäisen yksinkertainen ja helppokäyttöinen navigaattori, jonka edellisestä versiosta kirjoitimme jutun vuonna 2018: Beeline Moto - maailman pelkistetyin ja selkein navigaattori moottoripyöräkäyttöön

Beeline Moton ykkösversio oli pyöreä, halkaisijaltaan 50 mm kokoinen navigaattori, ja sen näyttökuva oli äärimmäisen pelkistetty. Navigoinnin ohjaus oli toteutettu pelkin nuolin.

Nyt Beeline on kehittämässä Moto II -versiota navistaan. Se on edelleen pyöreä, mutta halkaisijaltaan hieman suurempi (53 mm) kuin ykkösversio. Lisäksi navigointikuvassa on mukana minikartta, mutta ainakin äkkiä katsoen itse navigointi on edelleen yhtä yksinkertaista ja selkeää puuhaa. Ainakaan ei ole pelkoa siitä, että informaatiota olisi näytöllä yhtä aikaa liikaa.

Beeline Moto II saattaa olla edelleen kaikkein yksinkertaisin ja käyttäjäystävällisin navigaattori, mitä voit hankkia.

Beeline Moto II on kuin miniversio jääkiekosta, ja se käännetään ranneliikkeellä kiinni ohjaustankoon asennettuun kiinnikkeeseen. Kommunikaatio laitteeseen tapahtuu Bluetooth-yhteydellä älypuhelinsovelluksen kautta. Järjestelmä tukee sekä iOS:sää että Androidia. 

Moto II:ssa voi valita joko Compass-näkymän tai Route-valinnan välillä. Edellä mainitussa nuoli osoittaa siihen ilmansuuntaan, missä kohde on. Reitin voi "valita" itse.

Moto II:n Route-moodissa kuvassa näkyy pieni kartta, josta selviävää lähitiekartta, mikä selventää navigointia. Lisäksi appin avulla voi valita joko nopeimman tai hauskimman ajoreitin perille. Reitin voi myös suunnitella ja ohjelmoida sovelluksen kautta.

Beeline Moto II näytölle voi valita myös muuta informaatiota.

Beeline Moto II näytölle voi valita myös muuta informaatiota.

Navigointi-informaation lisäksi Beeline Moto II:ssa voi näytölle valita kellon, nopeus- tai matkamittarin.

Paitsi että Moto II:n väri-tft-näyttö on isompi, sen resoluutio on parempi, ja se on heijastussuojapinnoitettu. Myös akku on aiempaa isompi, 600 mAh, ja kestää 14 tuntia putkeen. Painikkeet toimivat myös ajokäsineiden kanssa. Kääntymisen tarpeesta laite varoittaa sekä ääni- että led-valosignaalein.

Laitteen kokonaispaino on 42 grammaa, ja sen kotelo !P67-tasolle vesitiivis. Sen pitäisi siis kestää puolen tunnin uittaminen 50 cm syvässä vedessä.

Beeline Moto II valmistuksen rahoittamiseksi on par aikaa meneillään Kickstarter-joukkorahoituskierros, josta saa laitteen halvimmillaan noin 209 euron hintaan. Tätä kirjoitettaessa joukkorahoituskierros on vetänyt kuin häkää: tavoitesumma oli 63 080 dollaria, mutta kasassa on jo 368 800 dollaria. Hanketta on jäljellä vielä 25 päivää.

Beelinen Kickstarter-hankkeen sivuille pääset tästä ja Beelinen kotisivulle tästä.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 29.6.2018 10:40

Beeline Moto - maailman pelkistetyin ja selkein navigaattori moottoripyöräkäyttöön