Teknologia kehittyy termosmukeissakin hurjaa vauhtia. Tosin tämä taitaa olla tämän teknologian ensimmäinen versio sovellettuna lämpömukiin.

Lyhyesti kerrottuna Muggino on muki, jota ohjataan älypuhelinsovelluksella (kyllä, sekä Android- että iOS-versiot). Voit säätää puhelimen sovelluksesta minkä lämpöisinä haluat juoda kylmät ja minkä lämpöisinä kuumat juomasi. Tuplanapaus mukin kahvaan kertoo mukin ohjauselektroniikalle, että haluat pitää kuuman juomasi tietyssä lämpötilassa ja triplanapaus tekee vastaavan kylmälle juomalle.

Kaksi- tai oikeammin kolmikerrostekniikkaa.

Kaksi- tai oikeammin kolmikerrostekniikkaa.

Mugginon varsinainen juju on siinä, että se hyödyntää juoman kaatolämpötilan ja taas tavoitteena olevan juomalämpötilan välistä eroa muuntamalla sen sähköksi. Juuri keitetty kahvi tai tee on yleensä liian kuumaa juotavaksi heti, ja sen lämpötilaeron, mikä jää vastakaadetun ja juomakelpoisen juoman väliin, muki hyödyntää lämpösähköisen elementin avulla lataamalla sillä akkuaan.

Mukin rakenne on sisältä terästä ja ulkoa korkealaatuista alumiinia. Seinien väliin mahtuvat vielä lämpösähköiset modulit. Niiden toimintaperiaate on suurin piirtein sama, kuin joissain autojen sähköisissä kylmälaukuissa.

Termosähköisen elementin toimintaperiaate.

Termosähköisen elementin toimintaperiaate.

Mukin pohjalla on sen ohjauselektroniikka, lämpösensorit, Bluetooth-moduli langattoman yhteyden ylläpitämiseksi älypuhelimeen, akku sekä sokerina pohjalla induktiolatauksen vastaanottoyksikkö.

Mugginoon ei siten liitetä ensimmäistäkään kaapelia, vaan sen akku ladataan langattomasti.

Mugginon tilavuus on 355 millilitraa, joten sinne mahtuu kevyesti yksi virvoitusjuoma jäähtymään taukoa tai iltaa varten.

Mugginoa ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Mugginoa ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Varjopuolena on, että Mugginoa ei vielä pysty hankkimaan kaupan hyllyltä, vaan se on vielä joukkorahoituspalvelu Indiegogossa hakemassa rahoitusta. Mukin valmistamiseen haetaan 30 000 Yhdysvaltain dollarin rahoitusta, ja tätä kirjoitettaessa koossa on 57 % eli karvan yli 17 000 dollaria. Kampanjaa on jäljellä vielä kuukauden verran. 

Mugginon strategiset mitat.

Mugginon strategiset mitat.

Muki on myös verrattain kallis. Sen hinta kampanjan päätyttyä on 130 dollaria. Tosin kampanjaa tukemalla sen saa huomattavasti edullisemmin, 79 dollarilla. Tuote postitetaan kaikkialle maailmaan. Tosin rahtikulut tulevat ostajan maksettavaksi.

Mugginon pitäisi olla jakelussa ensi vuoden marraskuussa. Lisätietoja Mugginon Indiegogo-sivuilta tai yrityksen kotisivuilta. Alla video Mugginon toimintaperiaatteesta.