Fobo Bike toimii siten, että moottoripyörän renkaiden venttiileihin lisätään Fobo Biken "hatut", jotka sisältävät mittausosan sekä sitä käyttävän elektroniikan ja akun. Tieto älypuhelimeen liikkuu laitteiden parittamisen jälkeen Bluetooth-yhteyden kautta.

Jo vanhakin laite seurasi rengaspaineita ajon aikana ja osasi hälyttää niiden äkillisesti laskiessa. Muuten käytössä mukavaa oli se, että rengaspaineet pystyi tarkistamaan suoraan älypuhelinohjelmiston avulla puhelimen näytöltä ennen ajoonlähtöä tarvitsematta kyykkiä tai käyttää huoltoasemien usein varsin epäluotettavia rengaspainemittareita.

Laite näytti myös renkaitten lämpötilan ja ajon jälkeen olikin mielenkiintoista katsoa, miten paljon renkaat olivat lämmenneet.

Ainoa, mistä emme pitäneet, oli se, että ne joutui irrottamaan, mikäli renkaisiin piti lisätä ilmaa. Mutta kyse on olemattomasta asiasta Fobo Bikesta saatavaan hyötyyn verrattuna.

Sitäpaitsi Fobojen asentaminen on helppoa: ne vain ruuvataan venttiilihattujen paikalle ja lukitaan mukana tulevalla lukkoruuvilla paikalleen.

Fobo Bike 2. Uuden sukupolven langaton rengaspainemittari.

Fobo Bike 2 antaa välittömästi tiedot rengaspaineesta, kun laite on Bluetooth-yhteyden kantaman päässä.

Fobo Bike 2

Uudet Fobo Biket ovat aiempaa kevyemmät ja pienikokoisemmat. Aiemmat painoivat 10 grammaa paristoineen, mutta uudet painavat vain 7,6 grammaa. Itse asiassa ne ovat kooltaan puolta pienemmät ja 25 % kevyemmät.

Kuten aiemmatkin Fobot, kakkosversiot mittaavat rengaspainetta jatkuvasti ajon aikana ja aina, kun rengaspaineanturit ovat Bluetooth-yhteyden päässä.

Fobo Bike 2. Uuden sukupolven langaton rengaspainemittari.

Fobo Bike 2 tukee myös iOS- ja Android-älykelloja.

Nyt Fobo pystyy huomaamaan suurten vuotojen lisäksi myös pienet vuodot  ja hälyttää käyttäjän joko ääni- tai haptisella signaalilla tai sitten tekstiviestillä älypuhelimeen tai älykelloon tai kypäräpuhelimeen. Laite lukee rengaspainetta tarkalla resoluutiolla ja analysoi lukemia algoritmiensa mukaan ja tekee hitaan vuodon osalta hälytyksen tarvittaessa.

Mikäli rengaspaineessa on merkittävä muutos sekuntien sisällä, Fobo Bike 2 tulkitsee sen nopeaksi vuodoksi ja tekee hälytyksen heti.

Laite tukee sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmien laitteita mukaan lukien älyrannekellot. 

Fobo Bike 2. Uuden sukupolven langaton rengaspainemittari.

Fobo Bike 2: vesitiiviysluokka ja koko.

Kavereiden kanssa!

Fobo Biken ohjelmisto mahdollistaa sen, että voit mitata kaikkien moottoripyöriesi rengaspaineet samasta sovelluksesta käsin, kunhan tallisi moottoripyörien määrä ei ylitä 19:ää. Yhtäaikainen mittaus edellyttää tietysti sitä, että kaikissa pyörissä on Fobot asennettuina. Ja samalla tavalla saat hälytyksen rengaspaineongelmista heti, kun pääset Bluetooth-kantaman päähän pyöristäsi.

Kesäkuussa 2019 ohjelmistoon tulee ryhmäajo-ominaisuus. Se tarkottaa sitä, että joukko kuljettajia voi muodostaa ryhmän, jolla on suunniteltu päämäärä, päivä ja kellonaika. Ryhmäajon aikana kuljettajat tietävät toistensa sijainnin ja rengaspaineet karttanäkymän avulla. Jos huomaat, että kaverisi pyörän profiilissa on rengaspainehälytys tiedät, että hän on pysähtynyt johonkin kohtaan karttanäkymää ja saattaa tarvita apua.

Fobo Bike 2. Uuden sukupolven langaton rengaspainemittari.

Fobo Bike 2:ssa on myös ryhmäajo-ominaisuus.

Joskus lainaamme pyöriämme kavereillemme ja olisi hauskaa, jos he voisivat niinikään monitoroida rengaspainetta. Patentoidun Fobo Share -toiminnon avulla sekin on mahdollista, sillä silloin he voivat asentaa tarvittavan ohjelmiston ja käyttää sitä omalta kännykältään, kunhan ensin olet antanut luvan siihen.

Malesiassa valmistettavan Fobo Biken kakkosversion lopulliseen toteuttamiseen kerätään parhaillaan varoja Indiegogo-joukkorahoituksen kautta. Kampanjaa on jäljellä vielä kuukauden verran, ja kampanja on onnistunut keräämään varoja tavoitellusta 8000 dollarin summasta 6907 taalaa tätä kirjoitettaessa.

Fobot saa kampanjan kautta hankittua "varhaisen linnun etuna" 61 euron hinnalla, mikä on noin 30 % alle normaalihinnan. Päälle tulee kympin verran lähetyskuluja. Tuotteet postitetaan joulukuussa 2018.

Fobo Bike 2. Uuden sukupolven langaton rengaspainemittari.

Fobo Bike 2:n ominaisuudet kuvana.

Fobo Bike 2. kampanjasivustolle pääset tästä. Niistä on saatavilla myös trikeversio. Alla myös video siitä, miten uuden sukupolven Fobo Bike 2 toimii.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Käyttötestissä Fobo Bike: langattomat rengaspaineanturit moottoripyörääsi ja autoosi

Bluetooth-rengaspainetunnistimet autoosi ja moottoripyörääsi