Loukkomotors on perinteikäs, yli 50-vuotias ja jo neljännessä sukupolvessa toimiva mp- ja pienkoneisiin sekä maatalouskonekauppaan keskittynyt liike, jolla on kolme myymälää: päämyymälä on Kauhajoella, ja lisäksi sillä on myymälät Tervajoella ja Närpiössä. Kauhajoella on laajin valikoima sekä ketjun moottoripyörä- ja mp-varustekauppa, muualla on keskitytty muuhun pienkonekauppaan ja Närpiössä jonkin verran myös maatalouspuoleen.

Loukkomotors panosti kovasti lisää moottoripyöräkaupankäyntiinsä, kun sen Kauhajoen myymälän valikoimiin tuli viime vuoden lopulta KTM:n koko moottoripyörämallisto sekä sen ajovarustemyynti. Loukko tarjoaa myös täydet KTM:n huolto- ja varaosapalvelut. Mukaan tuli uutena merkkinä myös Gas Gas Yamahan offroad- ja piikkimallliston rinnalle

Jo ennestään Loukko myi vahvasti Yamahan offroad-mallistoa ja nyt rinnalle on tullut KTM:n lisäksi myös Gas Gas. Duellin tuotteet ovat puolestaan kuuluneet valikoimiin ja vuosien ajan.

Ismo Alhaisella on hymy herkässä, kun istuimena on KTM 1290 Super Duke.

Ismo Alhaisella on hymy herkässä, kun istuimena on KTM 1290 Super Duke.

"KTM-mallisto sopii olemassaolevaan asiakaskuntaamme"

KTM:n pyörien tuloon on myymälässä panostettu vahvasti. Sen merkitys näkyy tuotteiden esillepanossa ja valikoiman laajuudessa. Isosta, valoisasta myymälästä suuri osa on varattu KTM:n pyörille ja ajovarusteille. Myös usko merkin tuotteiden merkitykselle myyntiin on vahva.

Pienkone- ja mp-myyjä Ismo Alhainen kertoo, että ensimmäiset KTM-moottoripyörät myytiin jo viime vuoden lopulla.

– KTM on hyvä lisä ja jatkumo tähän Motors-kauppaamme. Meillä on puuttunut tarjontaa kaksipyöräisten puolelta. Nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laajalla skaalalla koko KTM:n valikoiman ja myös Gas Gasit, Alhainen toteaa.

Harri Yli-Willamo on Loukkomotorsin GasGas-spesialisti.

Harri Yli-Willamo on Loukkomotorsin GasGas-spesialisti.

Mikä sai kiinnostumaan nimenomaan KTM:istä?

– Tietysti brändin tunnettuus ja mielenkiintoiset pyörät. KTM:llä on tarjolla hyvä valikoima sekä crossi-, enduro- että street-puolelle.

– KTM:n mallisto sopii hyvin olemassaolevaan asiakaskuntaamme. Sillä on laaja offroad-mallisto, ja halusimme lähteä tarjoamaan myös katupyörämalleja, joita se valmistaa laajalla segmentillä. Lisäksi olemme panostaneet verkkokauppaan ja KTM:llä on hyvin sinne sopivia ajovarusteita ja vapaa-ajan tuotteita, vahvisti Loukkomotorsin toimintaa vetävä Juji Loukko. – Myös huolto- ja varaosapuoli sopivat hyvin kokonaisuuteen ja KTM:n oranssimusta väritys istui valmiiksi meidän talon väreihin.

Tarjolla on myös KTM:n laaja ajovaruste- ja vapaa-ajan valikoima.

Tarjolla on myös KTM:n laaja ajovaruste- ja vapaa-ajan valikoima.

– Gas Gas on hyvä lisä meille. Se on uusi merkki, josta on hyvä lähteä rakentamaan uutta tulevaisuutta. Tulossa on on uusia malleja, eli tuote, jonka kanssa pääsemme kärkijoukossa kehittämään toimintaa, Juji Loukko pohtii. – Kyse on merkistä, joka varmasti tulee nostamaan päätään.

– Kun tähän huomioi vielä Yamahan crossi- ja piikkipyörät ja varaosapalvelut ja huollot, niin meillä on hyvä paketti tarjolla myös moottoripyöräilijöille.

Mitkä KTM-mallit menevät parhaiten kaupan?

– Crossipyörien kysyntä on ollut meiltä suurinta, ja nyt keväällä käynnistyi enduro- ja adventure-pyörien kauppa tosissaan, Alhainen kertoo.

Mika Mäenpää ja KTM 450 SF-X Factory Edition rajoitetun valmistuserän malli, jossa on runsaasti spesiaaliosia.

Mika Mäenpää ja KTM 450 SF-X Factory Edition rajoitetun valmistuserän malli, jossa on runsaasti spesiaaliosia.

Mp-myyjä Mika Mäenpää muistuttaa myös siitä, että Loukkomotorsilla on tarjolla kattava KTM:n ajovarusteiden valikoima.

– Lisäksi meillä voi koeajaa KTM:n mielenkiintoisimmat pyörämallit, Mäenpää kertoo. – Unohtamatta sitä, että myymme myös Can Ameja ja meillä on koeajettavissa Can Amin Ryker-malli.

KTM 450 SF-X Factory Editionissa on mm. Akrapovicin äänenvaimennin, parempaa WP:n alustaosaa sekä Bluetooth-liitäntä jonka avulla voi kännykällä säätää mm. moottorikarttoja.

KTM 450 SF-X Factory Editionissa on mm. Akrapovicin äänenvaimennin, parempaa WP:n alustaosaa sekä Bluetooth-liitäntä jonka avulla voi kännykällä säätää mm. moottorikarttoja.

Koeajettavina ovat Duell-viikollakin Can-Am Spyder RT Limited 1330, KTM 890 Duke R, KTM 390 Adventure, KTM 1290 Super Adventure S, KTM 1290 Super Duke GT sekä KTM 890 Adventure R.

Gas Gasilta myynnissä ovat merkin MX-, off-road- ja trial-pyörät.

Villi Duell-viikko tulossa – kannattaa tulla kauempaakin

– Tulossa on Duell-erikoisviikko, 24. - 30.5. Tavallisesti tapahtuma on ollut kaksipäiväinen, mutta koronan vuoksi venytimme sen koko viikon mittaiseksi. Antti Railio on tulossa käymään yhtenä päivänä, mutta mutta jätimme stunttiesiintyjän varmuuden vuoksi pois, ettei kerralla ole isoja yleisöjoukkoja, vaan tapahtuma pysyy turvallisena, Loukko sanoo.

– Paikalle kannattaa tulla ostamaan pyöriä ja varusteita vähän kauempaakin, sillä luvassa on rajuja tarjouksia niin laite- kuin varustekaupassakin. Tarjouksissa ovat mukana myös maahantuojat, ja vain harvalla jälleenmyyjällä on näin isoa valikoimaa moottoripyörämalleja koejettavana kuin meillä on.

Varustemyynnistä vastaavan Tanja Savosen yllä naisille tarkoitettu Lindstrandsin ajotakki ja Alpinestarsin ajohousut. - Luvassa on myös naisille suunniteltuja ajovarusteita, Tanja Vahvistaa.

– Tarjouspuolelta löytyy mielenkiintoisia varusteita sekä nais- että miesmotoristeille, vahvistaa varustemyynnistä vastaava Tanja Savonen.

Loukkomotorsilta löytyy kattava laaja mallisto varusteita ja laatumerkkejä, kuten TCX, Schuberth, Airoh, HJC, Lindstrands, Halvarsson sekä Alpinestars, tai Oakleyn ja Scottin aurinko- ja ajolasit.

Laaja valikoima Oakleyn ja Scottin ajo- ja aurinkolaseja.

Laaja valikoima Oakleyn ja Scottin ajo- ja aurinkolaseja.

Uutuutena on Alpinestarsin Tech 5, lyhythiainen airbagilla varustettu motoristeille tarkoitettu ajopaita.

– Olemme valtuutettu jälleenmyyjä, sillä olen käynyt asiaankuuluvan koulutuksen, Savonen myhäilee. – Luvassa on iloista, asiantuntevaa ja ammattitaitoista palvelua.

Duell on suurin varuste- ja tarvikepuolen maahantuoja, ja sen tuotteet ovat keskeisessä osassa yrityksen nimeä kantavalla viikolla.

- Saattaa olla, että meillä on myös pistämättömiä kypärätarjouksia, epäilee Tanja.

- Saattaa olla, että meillä on myös pistämättömiä kypärätarjouksia, epäilee Tanja.

– Tulossa on kovia tarjouksia sekä ajovarusteista että kypäröistä, kuten Duell-daysin perinteisiin yleensä kuuluukin. Meiltä löytyy varmasti jokaiselle sekä nais- että miesmotoristille jotakin suuresta Duell-tuotteiden valikoimastamme unohtamatta kattavaa valikoimaamme KTM:n ajovarusteita ja vapaa-ajan asusteita, Savonen lupaa. – Duellilta on myös paikan päällä varustepuolen asiantuntija auttamassa asiakkaitamme valinnoissaan.

Loukkomotors käy myös verkkokauppaa.

– Päivitimme verkkokauppamme ennen vuodenvaihdetta ja uusimme samalla sen ulkoasun. Tarjolla on motoristin ajovarusteita, ajovaatteita, kenkiä kypäröitä jne., Mäenpää kertoo. Hän lupaa myös nopeat toimitukset.

Loukko.com Racing team

Loukko.com Racing teamin MX-kalustoa näytillä.

Loukko.com Racing teamin MX-kalustoa näytillä.

Loukkomotorsin toimintaan kuuluu myös menestynyt perinteikäs kelkkakisatiimi, ja nyt lähdetään rakentamaan menestystä myös motocross- ja ties vaikka jääratapuolelle.

Motocross-tiimiin kuuluu kolme KTM:llä ajavaa kuljettajaa. He ovat Alex Tapio, joka ajaa MX1-SM-, Heikki Vähä-Pesola MXJ-125- ja Veetu Salminen, C/P 85-luokassa.