– Idea lähti ihan siitä, että tällaista ei vielä Suomessa ollut, mikä suuntaa myynnin ja markkinoinnin pelkästään naismotoristeille. Ulkomailla, esimerkiksi Amerikassa ja Euroopassa tällaisia liikkeitä kyllä löytyy. Näin markkinaraon ja ajattelin että lähden tekemään, kun kukaan muu ei ole tähän ideaan tarttunut.

Rohkea veto, perustaa uusi yritys. Onko sinulla yrittäjätaustaa entuudestaan?

– Toimin kuusi vuotta autonhoitoalalla kevytyrittäjänä. Sitä kautta on se yrittäjyys tullut tutuksi ja olen aina ollut yrittäjähenkinen. Kun päätin lähteä tähän, niin yrittäjyys oli ihan luonnollinen valinta.

The Mopott Shopin perustaja Janita Boström.

The Mopott Shopin perustaja Janita Boström.

Kuinka pitkä moottoripyörähistoria sinulla itselläsi on?

– Vielä aika lyhyt. Olin mieheni kyytiläisenä useamman vuoden ja oma pyörä on ollut kolmisen vuotta. Olen autoalalla ja harrastanut kyllä muuten moottoripyöriä, mutta moottoripyörällä ajaminen on tullut vasta muutaman vuoden sisällä.

Minkälainen ennakkovastaanotto on ollut ennen tämän päivän avajaisia?

– Todella positiivinen ja kannustava. Porukka on ollut todella innoissaan että wow, tämmöinen tulee. Todella paljon on tullut kyselyitä, onko sitä, tätä ja tuota. Innokas vastaanotto on jo nyt.

Mitä varusteita/tuotteita The Mopott Shopista löytyy?

– Nyt alkuun varasto on aika pieni. Kun jostain on aloitettava, niin on Sweep:iä, Rukkaa, Moto Girl:iä, Richaa, Pando Motoa. Kypärissä on muutamaa merkkiä, Shoen tulee, mutta ne on vasta matkalla. Eli pienesti ja sitä mukaan, mistä tulee eniten toiveita, niin niitä haalitaan ja kestosuosikit, kotimaiset Rukka ja Sweep, ovat tietenkin ensimmäisinä valikoimissa. Englantilainen Moto Girl -merkki, joka tekee varusteita naismotoristeille laidasta laitaan, ei ole aikaisemmin ollut saatavilla Suomesta.

Jo avajaispäivän ensimmäisellä tunnilla, piha täyttyi asiakkaiden moottoripyöristä.

Jo avajaispäivän ensimmäisellä tunnilla, piha täyttyi asiakkaiden moottoripyöristä.

Kuinka The Mopott Shopin paikka valikoitui?

– Oikeastaan sattumalta. Selasin paljon Riihimäen alueen vapaita liiketiloja. Yritin katsoa vähän syrjempää, en halunnut keskustaan koska sinne ei ole hyvä tulla prätkällä. Riihimäki sijaintina on ok, lähellä pääkaupunkiseutua. Tämä löytyi sattumalta. Tämä on entinen kioski ja ollut pitkään tyhjillään. Remontoimme tämän mieheni kanssa täysin. Oli hauska kakskuukautta tehdä tätä.

Tulevaisuuden suunnitelmia?

– Tästä liikkeestä on tarkoitus tehdä yhteisöllinen paikka, että tämä olisi muutakin, ei pelkästään myymälä. Järjestetään naisten iltoja. Kutsutaan moottoripyöräilyn ammattilaisia jotka kertovat esimerkiksi kuinka päästä eroon, itseäkin alussa kovasti tuskaa tuottaneesta jännityksestä. Jos ajaminen jännittää, käsittelykoe hirvittää tai kaatumisen aiheuttama mörkö häiritsee elämää, pyritään saamaan siihen helpotusta. Osa henkilöistä, joiden kanssa aletaan tekemään yhteistyötä, ovat tiedossa mutta sopimuksia ei ole vielä lyöty lukkoon ja vielä haetaan lisää.

– Tässä on vaikka mitä mahdollisuuksia laajentaa. Kun itselläni on ammatillisesti autonhoitotaustaa, niin tulevaisuudessa voi laajentaa vähän prätkien pinnanhuoltoon, kun niitäkin pystyn tekemään. Tässä on vaikka mitä, sitten joskus tulevaisuudessa. Vaikka prätkien myyntiin.

Heti liikkeen avauduttua, sunnuntaina puolelta päivin, oli paljon naismotoristeja saapunut paikalle. (Toki oli paikalla miehiäkin) Kysyimme, mitä mieltä he olivat uudesta, naismotoristeille suunnatusta varusteliikkeestä?

– Todella hyvä. Hienoa, että joku uskaltaa sen tehdä. Tulin ihan vain katselemaan ja heti löytyi ostettavaa, sanoi Carola Oksanen.

Carola Oksanen tulin vain katselemaan, mutta heti löytyikin ostettavaa.

Carola Oksanen tulin vain katselemaan, mutta heti löytyikin ostettavaa.

– Aivan loistavaa, tämä on erittäin odotettu. Varsinkin kun tämä on omalla kylällä. Kokemukseni mukaan naisille suunnattu valikoima on ollut suppeeta. Kaipaa uutta tuulahdusta, kommentoi Mira.

– Yleensä naisten valikoima on aika tavallista. Täällä näkyy värejä ja naisellisia vaatteita. Ei pelkästään samaa, mitä löytyy miehille, lisäsi Aila.

The Mopot Shop, Koppelintie 40 A, 11710 Riihimäki
Aukioloajat: Ke-Pe 10-18 ja la 10-15

Motouutiset toivottaa onnea ja menestystä uudelle naismotoristeille suunnatulle varusteliikkeelle, The Mopott Shopille.