Sekä Pariisin kauppatuomioistuin että Milanon oikeus ovat todenneet, että nyttemmin intialaisen yrityksen omistama Peugeot on syyllistynyt Piaggion MP3 -skootterille Euroopassa myönnettyjen patenttioikeuksien rikkomiseen Metropolis-mallillaan. Intialainen Mahindra & Mahindra osti Peugeotilta skootterivalmistuksen lokakuussa 2019.

Kyseinen patentti ja siitä tehty päätös koskee Piaggion kehittämää ratkaisua, joka mahdollistaa kolmipyöräisen ajoneuvon kallistamisen hallinnan samalla tavoin kuin perinteisellä moottoripyörällä. Molempien oikeusistuimien päätökseen voidaan vielä hakea muutosta.

Peugeot Motocycles on tuomittu Ranskassa maksamaan rikkomuksen aiheuttamista vahingoista 1,5 miljoonaa euroa, päälle tulevat lisäksi oikeudenkäyntikulut ja mahdolliset muut rangaistukset.

Pariisin oikeusistuimen päätös myös estää Peugeot Motocyclesia tuottamasta, markkinoimasta, tuomasta, viemästä tai käyttämästä mitään kolmipyöräistä skootteria, jossa käytetään Piaggio Groupin patentoimaa hallintajärjestelmää, sakkorangaistuksen uhalla.

Milanon oikeus on estänyt Peugeot Motocyclesia tuomasta, viemästä, markkinoimasta ja mainostamasta Peugeot Metropolista. Uhkana on 6000 euron sakko per myyty pyörä 30 päivää päätöksen julistamisen jälkeen. Lisäksi Peugeot Motorcycles joutuu vetämään markkinoilta Italiasta kaikki Metropolikset 90 vuorokauden sisällä. Rangaistus viivyttelystä on 10 000 euroa sakkoa per päivä.

Aiheesta aiemmin:

Intialainen megayritys ottaa Peugeotin moottoripyörävalmistuksen sataprosenttisesti haltuunsa