Strike-mallisto on jaettu kolmeen eri malliin, Standardiin, Mid-Rangeen ja Carbon Editioniin. Ensin mainittu on hinnat alkaen -malli, ja sen akusto on teholtaan 10 kilowattia ja moottorin teho 90 hevosvoimaa. Ajomatkaa maantiellä luvataan 112 km ja kaupungissa 161 km. Pyörän hinta on sähkömoottoripyöräksi edulliset 12 998 dollaria Yhdysvalloissa eli 11 575 euroa.

Mid-Rangen moottorin teho on samat 90 hevosvoimaa ja akuston 15 kWh. Ajomatka tiellä 169 km ja kaupungissa 241 km. Hinta nouseekin sitten jo 16 998:n dollariin, 15 137 euroon.

Näiden kahden mallin mukana tulevat  Level 1 ja 2 -laturit. Lisäksi niihin voi hankkia Level 3:n laturin 1500 dollarilla. Molempien huippunopeus on 217 km/h.

Lightning Strike Carbon Edition.

Lightning Strike Carbon Edition.

Malliston kallein on Carbon Edition, jonka akuston teho on 20 kWh ja moottorin 120 hv. Ajomatkaksi luvataan sille tiellä 214 km ja kaupungissa 322 km. Hintaa pyörälle tuleekin sitten jo 19 998 dollaria, 17 809 euroa. Senkin hinta on merkittävästi alhaisempi kuin Harley-Davidson Livewiren, joka maksaa 29 799 dollaria USA:ssa. Carbonissa on mukana myös Level 3 laturi.

Carbonin huippunopeus on 241 km/h ja nimensä mukaisesti sen runko ja katteet on valmistettu hiilikuidusta.

Lightning Strike

Lightning Strike

Kaikkien mallien moottorin vääntö on rajattu 244 Newtonmetriin, mikä riittänee varmasti vähän vääntöhakuisemmallekin kuskille.

Entä sitten latausajat? Level 1:n laturilla pyörä tarvitsee yön mittaisen latauksen, Level 2 lataa akut 2-3 tunnissa ja Level 3:n laturi 35 minuutissa. 160 kilometrin ajomatkan saat viimemainitulla ladattua jo 20 minuutissa, eli rauhaisan kahvinjuonnin aikana.

Lisävirtaa ajo-ominaisuuksiin voi hankkia Performance-paketilla, jolla saa pyörään mm. Brembon jarrut ja Öhlinsin alustan. Paketti on Carbonissa vakiona.

Lightning Striken ulkonäössä on sukulaisuutta sähköiseen isoveljeensä LS-218:aan, joka puolestaan taitaa edelleen olla maailman nopein tuotantomoottoripyörä.

Lightning Strike

Lightning Strike

Lightning kertoo, että hyvin suunniteltujen ja tuulitunnelissa testattujen katteiden ja ulkonäön ansiosta pyörän ilmanvastus 110 km/h nopeudessa on 30 % pienempi kuin vastaavien nakumallisten sähköpyörien, mikä tietysti parantaa ajomatkaa valtatienopeuksissa.

Joka tapauksessa Strike on hyvännäköinen ja maltillisesti hinnoiteltu. Hinnat alkaen -mallissa ei ajomatkan pituus vielä hätkäytä, kuten ei vakiovarusteisilla latausoptioillakaan latauksen nopeus. Kyse taitaa olla siitä, että teknologia ei vain kanna parempiin suoritusarvoihin - vielä.

Pyörän toimitukset alkavat Yhdysvalloissa välittömästi, muualle maailmaan Lightning suunnittelee aloittavansa rantautumisen vuoden 2019 loppupuolella. Toimitukset aloitetaan komeasti Carbon Edition -mallilla.

Aiheesta lisää Lightning Motorcyclesin kotisivuilla täällä.

Aiheesta aiemmin:

Tiiseri: Maailman nopein tuotantomoottoripyörä saa edullisen pikkuveljen maaliskuussa

Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa

Lightning Strike

Lightning Strike