Volcon Grunt.

Ensimmäinen Volcon Grunt toimitettiin asiakkaalle 15.9.

Sähkömoottoripyörien valmistus tuntuu laajenevan mielenkiintoisiin markkinarakoihin. Yksi mahdollisesti mielenkiintoisimpia ovat lähinnä offroad-käyttöön tarkoitetut pyörät.

Volcon ePowersports on teksasilainen valmistaja, joka on jo vuoden verran ollut tuomassa sähköistä moottoripyöräänsä markkinoille. Nyt se on lopulta tuotannossa ja ensimmäiset kappaleet toimitettu asiakkaille – pandemian hidastavasta vaikutuksesta huolimatta.

Mallin nimi on Grunt ja se tuo mieleen amerikkalaisen Rokon-merkkisen bensiinikäyttöisen – tosin kaksipyörävetoisen – offroad-pyörän, jota on valmistettu jo 55 vuoden ajan: isot, leveät läskipyörät nappularenkain, moottori ja siinä se melkein onkin. Rakenne on äärimmäisen yksinkertainen ja tarkoitettu kovaan käyttöön sinne, missä pitää päästä tiettömään maastoon, metsään tai melkein minne tahansa. Ja se hauskanpitoaspekti tulee kaupan päälle karuakin karumman työkalun mukana.

Gruntissa on vaihdettava 2 kilowatin kokoinen akku. Yhdellä akulla ajomatkaksi luvataan parhaimmillaan 72 km latauksella, mutta jos otat vara-akun mukaasi, niin ajomatka on noin 121 km. Pyörän istumakorkeus on 82 senttimetriä.

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.

Pyörässä on LED-ajovalo, levyjarrut, IP67-kosteussuojaus ja laadukas jousitus, joka yhdessä paksujen ja leveiden renkaiden kanssa tekee ajamisesta miellyttävää hankalammassakin maastossa. 

Tarvittaessa Grunt myös ärähtää tehokkaasti, sillä sähkömoottorin vääntö mahdollistaa sen, että sillä voi hinata jopa 340 kilogramman painosta tavaraa. Pyörä itsessään painaa noin 150 kg.

Rajoitettua huippunopeutta pyörälle luvataan noin 65 km/h.

Gruntin hinta Yhdysvalloissa on 7995 dollaria, 6767 euroa. Lisätietoja valmistajan sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Volcon Grunt: läskipyöräinen, sähkökäyttöinen joka paikan farmiprätkä

Tämä kaksipyörävetoinen moottoripyörä peittoaa mönkijät mennen tullen

Tarus - uskomaton kahdella pyörällä vetävä mp

Volcon Grunt.

Volcon Grunt.