Monaco Design Studio perustettiin merkin pitkäaikaisen jälleenmyyjän, Studion, toimitilojen yhteyteen. Liike itsessään oli jo kerännyt kansainvälisesti nimekkään ja vaikutusvaltaisen asiakaskunnan ja on erikoistunut tarjoamaan brändin arvokkaimpien mallien personointia asiakkaiden vaatimusten mukaisiksi.

Kolminkertainen Italian mestari ja maailmanmestari Virginio Ferrari perusti ja omistaa Studion. Hänellä on pitkä historia yhteistyöstä MV Agustan kanssa. Vuonna 1994 hän pisti pystyyn Virginio Ferrari Racingin, josta tuli 1998 virallinen merkin maahantuoja Monacon ruhtinaskunnassa, ja nyttemmin myös Alpes Maritimes departementissä.

Ferrarin kakkosmiehenä on koko ajan toiminut insinöörivelho Kazuhito Shimizu ja design-puolesta vastaa Alexandre Dauly vuodesta 2013 lähtien.

MV Agustan pääjohtajan Timur Sardarovin mukaan kyse on tavallaan merkin läsnäolon ja ainutlaatuisuuden viemisestä askelen pidemmälle. Ferrari vastaa edelleen toiminnasta, kyse on "Virginion poikkeuksellisen työn virallisesta tunnustamisesta".

Tähän mennessä Studio on valmistanut jo yli sata yksilöityä MV Agustaa, ja tavoitteena on jatkaa samaan tahtiin. Virallistettu yhteistyö merkinnee yhä pidemmälle vietyjä ratkaisuja, joihin myös tehdas antanee tukensa.

Monaco Design Studio löytyy osoitteesta 17 Rue Plati, 98000 Monaco. Sinne se Valtteri Bottaskin näyttää eksyneen, mikä on tietysti hieno suositus. Myös tiimikaveri Lewis Hamilton on innokas MV Agusta -fani, ja tehnyt mm. suunnitteluyhteistyötä merkin kanssa.

Aiheesta aiemmin:

Lewis Hamiltonille pian oma nimikkomoottoripyörämalli

MV Agusta ja Formula-tähti Lewis Hamilton: uusi yhteistyössä suunniteltu mp-malli tulossa

Vasemmalta: Kazuhito Shimizu, Virginio Ferrari ja Alexandre Dauly.

Vasemmalta: Kazuhito Shimizu, Virginio Ferrari ja Alexandre Dauly.