– Vanhan Kaivoksen Motoristikahvilan kausi avataan torstaina 6. kesäkuuta tismalleen kello 18., mutta voi sinne toki aiemminkin paikalle tulla Matkakummun toimitusjohtaja Ulla-Riitta Moilanen kertoo. – Silloin alkavat kuitenkin varsinaiset aktiviteetit.

Mitä uutta Motoristikahvilalla on tarjota tänä kesänä?

– Uutta meillä on kanta-asiakaskortti, jolla saa 20 % alennuksen pääsylipuista sekä tietenkin uusi ravintolapäällikkö, jolla on jo grillit viriteltynä ja uusi ruokalista laadittuna kesää varten.

– Lisäksi ajamme kaivoksen tunnelin läpi tänä kesänä useammin kuin kerran. Viime kesänähän teimme sen kauden päättäjäisissä ensimmäisen kerran, ja nyt ovat monet kerhot jo tiedustelleet läpiajoa omalla porukalla, ja olemme sitä tarpeen mukaan järjestämässä. Mutta ajamme sen läpi myös kaikkien paikalle tulijoiden kanssa useampaan otteeseen, Moilanen vakuuttaa.

Onko sykli yleisötunneliajolle kerran kuukaudessa, vai useammin?

– Katsotaan, riippuu vähän yleisönsuosiostakin, Moilanen myhäilee.

Moilanen lupailee, että kaivostunnelin läpiajoa olisi luvassa kesän mittaan usemmankin kerran.

Miten ensimmäinen Vanhan Kaivoksen Motoristikahvilan kesä sujui?

– Aivan loistavasti. Paras palautteemme on ollut se, kun ihmiset ovat sanoneet, että "teille on kiva tulla, kun on niin kotoinen fiilis". Samoin: "tuntuu siltä, että ihmiset ovat oikeasti vieraina ja tervetulleita", siitä yritämme tietenkin pitää kiinni tulevanakin suvena, Moilanen lupaa.

– Olin itse mukana joka Motoristikahvilassa viime kesänä yhtä torstaita lukuunottamatta. Hauskaa on, että kahvila on siten personoitunut omalta osaltaan minuun, ja moni onkin käynyt kyselemässä, että "milloin tänä kesänä aloitetaan"?

'Kaikki paitsi moottoripyöräily on turhaa', vakuutta Moilanen, itsekin motoristi.

Viime kesänä Vanhan Kaivoksen Motoristikahvila jakoi ihmisille salaisia paketteja ympäri Suomen. Entä tänä kesänä?

– Päädyimme siihen, että jaamme herneitä. Ja nimenomaan istutettaviksi, ettei ihmisten tarvitse vetää niitä nenäänsä, Moilanen nauraa.

Vanhan Kaivoksen Motoristikahvila on siis voimissaan tänä kesänä, ja luvassa on myös liveohjelmaa. Mitä, sen aika näyttää, mutta sanoisimmeko, että kesä Outokummussa kuulostaa lupaavalta!

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Vanhan Kaivoksen motoristikahvilan kauden lopetus: 167 motoristia ajoi kaivostunnelin läpi moottoripyörällä

Outokummun Vanha Kaivos: kaivoseksotiikkaa maan alla ja paljon nähtävää ja koettavaa maan päällä

Ensimmäisen motoristitorstain tunnelmia Outokummun Vanhan Kaivoksen ravintolassa

Uusi motoristikahvila torstaisin Outokummussa kesäkuusta lähtien