Pasi Toivosen videoraportti on otsikoitu kuvaavasti: "Moottoripyörätaksin kyydissä oppii Nairobin liikenteen lait: pidä huoli kännykästäsi – ja henkirievustasi".

Nihkeästi sujuneen ensikohtaamisen jälkeen Pasi tutustuu bodabodatakseihin perusteellisemmin ja kulkee ympäri Nairobin Lion-nimisen kuljettajan kyydissä. Miltä näyttää maailman meno ja liikenne kenialaisessa suurkaupungissa bodabodan kyydissä?

Kannattaa käydä katsomassa videojuttu Ylen sivuilla tämän linkin takaa. Jutusta selviää, miten tärkeä osa bodabodat nairobilaisesssa elämänmenossa ovat, ja mitä kaikkea pienen moottoripyörän kyytiin mahtuu sekä mihin kaikkeen niitä käytetään.

Samalla valkenee, miten polttoaineiden hintojen kohoaminen vaikuttaa bodaboda-kuljettajien elämään: bensiiniä ei tankkiin pysty ostamaan kuin keikka kerrallaan.

Videon katsomalla ymmärrät myös, mitä Lionin motto "Jos jossain on pienikin kolo, siitä mennään", käytännössä tarkoittaa. Vilkkaassa kaupunkiliikenteessä suhaaminen on aika mielenkiintoista, varsinkin jos autoilijat pitävät moottoripyöriä maanvaivoina.

Ylen Afrikan-kirjeenvaihtajan Pasi Toivosen työtä ja arkea voi seurata myös Instagramissa @toivonenpasi.

Edit 13.12. klo 9.09: Lisätty Pasi Toivosen Instagram-osoite.

Aiheesta aiemmin:

Kenia: ruuhkaisten kaupunkien mp-taksikyydeistä kisaa

Kenian boda boda -moottoripyörätaksit vaihtavat sähköön – aurinkolatausasema lataa 1000 akkua kerralla

Raportti: Saharan eteläpuolisen Afrikan moottoripyöräbuumi ristiriitainen, vaarantaa ihmishenkiä, mutta tuo taloudellista kasvua

Google Mapsin moottoripyöränavigointi tuli nyt Afrikkaan