Ranskan Sisäministeriö on siis tiukentamassa ylinopeuksien valvontaa. Kahteen suuntaan kuvaava tutkakamera asennetaan vain tien toiselle puolen, ja se pystyy siitä huolimatta hallinnoimaan kahteen suuntaan kulkevan liikenteen molempia kaistoja ja kuvaamaan niillä liikkuvat ajoneuvot. Tämä tietysti edellyttää sitä, ettei välissä ole kuvan tiellä muuta liikennettä sekä sitä, että nopeusrajoitus on molempiin suuntiin sama.

Kesäkuun  alun ja syyskuun puolivälin välissä on Ranskassa asennettu paikalleen jo 111 kahteen suuntaan kuvaavaa tutkaa. Niiden koeaika päättyy 14.9., josta lähtien niiden kuvaamia ylinopeutta ajavia ajoneuvoja sakotetaan normaalisti. Vuoden loppuun mennessä laitteita on teillä jo kaikkiaan 200, ja vuoden 2016 aikana niitä tulee 300 lisää.

Kaksisuuntaisesta kameravalvonnasta ilmoittavia liikennemerkkejä asennetaan ilmoittamaan valvonnasta. Kokonaiskustannukset per tutka ovat noin 15 000 euroa, joten kameravalvontaan uhratutu rahat tuottanevat itsensä varsin nopeasti takaisin.

Kuljettajan kannalta pelottavaa on tietysti se, että hän ei välttämättä huomaa tien toisella puolella sijaitsevaa tutkaa. Asiasta kertoi MotoMag

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Tätä testataan Ranskassa: peltipoliisi, joka kuvaa myös mp:n rekisterikilven

Lisää uhkakuvia nopeusvalvontakameroiden osalta