IBA Finlandin konkreettisena tavoitteena on 150 rautaperseajoa kyseisenä viikonloppuna. Tämä mahdollistaa Oulun yliopistollisen sairaalan syöpälasten osaston hankkimaan käyttöönsä tarvitsemansa kipupumpun. Rahasumma kertyy kyseisten ajojen ajotarkastusmaksujen tuoton luovuttamisesta hyväntekeväisyyteen.

Rautaperseajo?? Mikä se sitten on?

Vähintään 1000 mailin (=1609km) pituinen matka-ajo jonka aikaraja on 24h. Ajoreitti todistetaan kuitein ja ajosuoritus tarkastetaan ja hyväksytään IBA Finland ry. yhdistyksen toimesta.

Rautaperseajo EI ole kilpailu eikä kilvanajo, vaan ennalta suunniteltu matka-ajo, joka suoritetaan yhdistyksen sääntöjen mukaisesti, turvallisesti ja vastuullisesti tietyssä tavoiteajassa. Ajosuoritus tulee dokumentoida yhdistyksen sääntöjen mukaan.

Vuosittain suomalaiset ajavat eri pituisia ja vaativuudeltaan eri tasoisia Rautaperseajoja n. 750kpl.

Hyväntekeväisyysajo toteutetaan “Superviikonloppuna”, jolloin Rautaperse- kuljettajilla on yksi “pakollinen” kuittipiste Porissa, josta he saavat ajoonsa yhden ylimääräisen kohdekäynti todistuksen.

Eri puolelta Suomea starttaaville kuljettajille on tarjolla valmiiksi suunniteltuja reittejä, joista ensikertalainenkin löytää itselleen sopivan. Superviikonlopun tapahtumia voi seurata yhdistyksen nettisivuilla ja facebookissa.

– Tervetuloa mukaan matkaan, ajamaan, seuraamaan, olemaan mukana, toivottaa IBA Finlandin puheenjohtaja Pekka Autio.

Yhdistyksen nettisivustolla on ohjeita rp-ajon suorittamiseen sekä enemmän tietoa aiheesta.

Aiheesta aiemmin: Rautapersejo syöpälasten hyväksi elokuussa - osallistu ajamalla 1609 kilometriä 24 tunnissa