MKKV:n kevätkausi on alkamassa. Joko tämän vuoden kalenteri on täynnä?

– Lähes kaikki on jo sovittu. Joitakin lisäyksiä voi vielä tulla, mutta nyt tehdään jo ensi vuoden aikatauluja. Aikataulu on tiukka ja koska Santis ajaa jokaiselle paikkakunnalle, niin siinä pitää olla joku logiikka, ettei aivan vallattomasti joudu ajelemaan "turhaan" edestakaisin. Samalla on otettava huomioon, etteivät tapahtumat ole perättäisinä päivinä liian lähellä toisiaan, että motoristeja riittäisi jokaiselle koululle, kertoi MKKV:n tapahtumakoordinaattori Susanna Soppi.

Ennakkoon MKKV:n tapahtumakoordinaattori Susanna Soppi voin luvata vain yhden motoristin, Ari 'Santis' Santaharjun.

– Tapahtumia sovittaessa minulta kysytään usein, kuinka monta pyörää tulee paikalle, niin sanon aina, että en voi ennakkoon luvata kuin yhden motoristin. Lopullinen määrä nähdään vasta paikan päällä. Motoristit tulevat omalla ajallaan ja usein joutuvat pyytämään vapaata päästäkseen MKKV:n tapahtumiin. En myöskään pysty ennustamaan keliä puolentoista vuoden päähän, sääkin vaikuttaa motoristien määrään. Vastaavasti motoristit pyytävät, että tapahtumat olisivat viikonloppuisin, mutta kun koulua puolestaan käydään arkipäivisin, niin siihenkään emme pysty vaikuttamaan, jatkaa vuodesta 2015 asti MKKV:n tapahtumakoordinaattorina toiminut Susanna Soppi.

Säätä ei voi ennustaa ja kaikki motoristit eivät onneksi pelkää vesisadetta. Kuva viime vuoden Karvian MKKV:n tapahtumasta.

Kuinka paljon työtä MKKV:n järjestäminen vaatii?

– Kun syksyllä varsinainen MKKV:n kausi päättyy, niin minulla työt edelleen jatkuvat. Syksyllä ollaan jo täydessä vauhdissa suunnittelemassa tulevaa vuotta. Milloin aloitetaan ja koska päätetään MKKV:n kausi? Jokaiselle paikkakunnalle pitää tehdä oma logistinen suunnitelmansa, kuka on esiintymässä (jokaisella kouluvierailulla on mukana taikuri), missä yövytään, missä kokoonnutaan, mitä reittiä ajetaan, missä kohtaa koululaiset ovat vastassa, mihin saadaan moottoripyörät parkkiin. Välillä ajattelen, että kääk, en jaksa enää. Mutta kun näkee motoristit ja ennen kaikkea oppilaat, jotka innokkaana ovat vastaanottamassa, niin se tunne häviää saman tien, Soppi vakuuttaa.

– Susanna tietää kaikki tämän maan taikurit ja majapaikat, heittää Markku Soppi väliin.

– Motoristit ovat aivan huikeaa porukkaa. Vuodesta 2013 alkaen (ennen tämän kauden alkua toim.huom.) on ollut 245 MKKV:n tapahtumaan. Mikä muu ryhmä kuin motoristit, lähtisi tällaisella innolla juttuun mukaan? Ollaan yhtä suurta perhettä. Kevätkausi alkaa 7.5 Noormarkun koululta ja nyt keväällä vieraillaan 12:sta eri koululla ja syksylle on tällä hetkellä tiedossa 23 kouluvierailua. Muutama lisäys voi vielä tulla. Lisäksi MKKV on kutsuttu 25.5 järjestettävään Vesivehmaan Grand National -tapahtumaan.

– Perinteisten Facebook-sivujen lisäksi, MKKV:n tapahtumakalenteria voi seurata App Storesta ja Play-kaupasta ladattavalla MKKV:n app:ltä, josta löytyy tiedot millä koululla milloinkin ollaan ja suora karttalinkki koululle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapin kiertueen tilalle kehitellään varmaan jotakin vastaavaa, vihjaili Susanna Soppi.

 

MKKV:n neljäs ja näillä näkymin viimeinen Lapin kiertue starttaa Ii:stä 12.8. Miksi Lapin kiertueet loppuvat?

– Kaikki Saamen lipun värit: punainen, sininen, keltainen ja tänä vuonna vihreä, on käyty läpi. Matka Etelä-Suomesta Lappiin on suhteellisen pitkä. Tämän vuoden kiertue alkaa Ii:stä 12.8 ja jatkuu sieltä reittiä Rovaniemi, Kolari, Äkäslompolo, ja päättyy 16.8 Hettaan. Vaikka Lapin kiertueet loppuvatkin, niin varmaan jotakin vastaavaa kehitetään tilalle, toteaa MKKV:n tapahtumakoordinaattori Susanna Soppi.

Ensi viikolla MKKV vierailee Kotkan, Lohjan, Valkeakosken ja Orimattilan kouluilla. Tarkemmat tiedot löytyvät MKKV:n Facebook-sivuilta täältä, tai lataamalla MKKV:n appi, joka löytyy hakusanalla MKKV.

Ja muistathan, että KAIKKI MOTORISTIT OVAT TERVETULLEITA. Viedään yhdessä tärkeää sanomaa eteenpäin: Kiusaaminen on tyhmää.

Motoristit ovat odotettuja vieraita kouluilla ympäri Suomen.

Aiheesta aiemmin:

Motoristit koulukiusaamista vastaan tekee työtä hyvän asian puolesta ympäri vuoden

Motoristit koulukiusaamista vastaan: Lapinkiertueen tilinteon hetki

MKKV Juankoskella: Santis piti osuvan puheen, rehtori pidätteli itkua