Hayley Bell nimitettiin vuoden 2019 motoristiksi sillä perusteella, että hän on kiinnittänyt huomiota naismotoristien tarpeisiin ja luonut maailmanlaajuisen yhteyden heidän välilleen.

Bell on sekä perustaja että vastaa WRWR:n globaalista kehittämisestä. Liikkeeseen on liittynyt tuhansia motoristeja 84 maasta ympäri maapallon luodakseen "inspiroivien naisten maailmanlaajuisen sisarkunnan" ja osoittaakseen moottoripyörävalmistajille ja ajovarustevalmistajille että naismotoristit ovat huomattava ja kasvava markkina, joka ansaitsee heidän huomionsa.

AMA:n vuoden motoristi -nimitys annetaan vuosittain, ja siitä vastaa AMA:n hallitus. Nimityksellä annetaan tunnustus yksilölle tai ryhmälle, jolla on ollut syvällisin vaikutus moottoripyöräilymaailmaan viimeisen 12 kuukauden aikana.

– Hänen ponnistuksensa edistää moottoripyöräilyä elämäntapana ympäri maailman ja saattaa yhteen motoristeja kaikista kansakunnista ja taustoista ilmaisten moottoripyöräilyn myönteisiä piirteitä ja kiinnittäen huomiota naismotoristien potentiaaliin markkinoilla, Hayley Bell on vuoden 2019 motoristi, totesi Maggie McNally-Bradshaw, AMAn hallituksen puheenjohtaja. – Naismotoristit ovat tärkeä moottoripyöräilevän yhteisön segmentti ja he ovat tulevaisuuden kriittinen kulmakivi. Hayleyn ponnistukset eivät ainoastaan vahvista tätä tunnetta, vaa ne auttavat kantamaan sitä eteenpäin aikana, jolloin moottoripyöräily tarvitsee uusia motoristeja.

WRWR:n maailmanlaajuiseen ajokiertueeseen osallistuvat naismotoristit kuljettavat mukanaan viestikapulaa matkallaan maidensa läpi, ja antavat sen sitten seuraavan maan kuljettajille. Viesti toi yhteen naisia erilaisista kulttuureista ja toimi siltana poliittisista eroista ja maiden rajoista välittämättä.

Bell oli päättäväinen ja uskoi että WRWR demonstroi sitä, että naismotoristit ovat "yhtä samanarvoisia kuin muutkin motoristit". Pitkin matkaa viesti sai kannatusta ja veti mukaansa myös miesmotoristeja.

Aiheesta aiemmin:

Naismotoristien voimin maailman ympäri ajettava viestikapula tulossa Suomeen, ilmoittautuminen mukaan viimeistään 5. toukokuuta

Naisten maailmanlaajuinen moottoripyöräviesti täydessä vauhdissa

Women Riders World Relay: Maailman ympäri naismotoristien voimin – reitti kulkee myös Suomen kautta toukokuussa