Ylellisten moottoripyörien markkinat ovat tietysti rajalliset, eikä sille hiekkalaatikolle kovin montaa valmistajaa mahdu. Tavalliset moottoripyörien valmistajat eivät oikein sovi tähän kategoriaan, vaan siihen mahtunevat Midualin lisäksi vain Confederate USA:ssa ja Lauge Jensen Tanskassa.

Midual Type 1 on ollut kehittelyn alla vuosia, ja aivan hiljan se tuotiin julkisesti näytille Ranskassa. Pyörän hinta jo kertoo sen, että siitä tulee rikkaitten lelu, sillä siitä pyydetään Ranskassa 140 000 euroa.

Pyörä on todella kauniisti muotoiltu.

Ensimmäiset kappaleet tulevat tuontatoon 2016 ja sinä vuonna niitä tehdään vain 35 kappaleen sarja. 

Muut strategiset tiedot ovat: teho 106 hevosvoimaa 8000 rpm ja vääntö 100 Nm 5300 rpm. Pyörässä on erikoinen moottoriratkaisu, kulkusuuntaan nähden pitkittäinen kaksisylinterinen bokserimoottori. Venttiilejä on neljä per sylinteri. Midualin tankattu paino on 239 kg ja istuinkorkeus maltilliset 810 mm. Tankin vetävyys on noin 14 litraa. Akseliväli on pitkähkö 1505 mm.

Midual Type 1 erottuu massasta myös ajettaessa.

Pyörän instrumentit on sijoitettu tankin päälle, ja niitä onkin melkoinen kokoelma. Pyörän ulkonäkö istuu vaivattomasti silmään, ja mikä parasta tai pahinta, siinä ei ole ajotietokoneita, luistonestoa, ABS-jarruja tai vaikkapa ride-by-wirea.

Pyörän mittariosasto on vakuuttava.

Sensijaan suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty huomiota pienimpäänkin yksityiskohtaan. Pyörä on tilattavissa valmistajan sivuilla jo nyt, joten jos pidät kiirettä, saatat saada omasi jo 2016.

Pyörän suunnittelija ja kehittelijä on ranskalainen Olivier Midy. Lisätietoja Le Repaire Des Motardsin sivuilta. Pyörän jarrut ovat Brembon käsialaa, ja iskunvaimennuksesta ja jousituksesta vastaa yllätyksettömästi Öhlins.

Juttu Midualista ilmestyi Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä 21.8.2014. Pyörää valmistetaan edelleen ja sen sivusto on aktiivinen.

Aiheesta aikaisemmin sivuillamme:

Hellcat Speedster - unelmien pyörä tilattavissa nyt

Kova nelikko: Viikinki yhdistää Lego-palikat, Lauge Jensenin ja Fiskerin

Millainen taideteos syntyy, kun huippudesigneri suunnittelee Lauge Jensenille cafe racerin?

Maailman kallein moottoripyörä - ostaisitko? Katso kuvat!