Quin Quest modulaarinen hiilikuitukypara.

Quin Quest on modulaarinen hiilikuitukypärä, jonka lippa on irrotettavissa.

Quin Quest on Minnesotassa toimivan Quin Designin tuorein kypärämalli. Se on hiilikuitua, modulaarinen ja sisältää älyominaisuuksia. Kypärä on tarkoitettu seikkailu- ja matkamoottoripyöräilykäyttöön. Siinä on sisäänrakennettu Bluetooth-kypäräpuhelinjärjestelmä ja kyky tunnistaa, milloin kolaroit sekä soittaa apua, kun kuljettaja on ongelmissa.

Kypärään sisäänrakennettu kypäräpuhelinjärjestelmä on jo itsessään hyvä asia, sillä jälkiasennuskypäräsarjoja ei välttämättä kovin helposti saa asennettua täysin näkymättömästi kypärään, vaikka niiden toiminnassa itsessään ei mitään vikaa olisikaan. Puhelimen pieni ohjauspaneeli on asennettu kypärän vasemmalle sivulle. Puhelimen lataus tapahtuu siten, että kypärä kytketään USB-laturiin.

Quin Questissa on sisäänrakennettu aurinkovisiiri.

Quin Questissa on sisäänrakennettu aurinkovisiiri.

Kypäräpuhelin ei ilmeisesti ole tarkoitettu kuin yksilökäyttöön, siinä ei ole kahden tai useamman keskeisten puhelujen ominaisuuksia. 

Quin Quest on modulaarinen, eli siinä on adventurekypärälle tyypillinen lippa, jonka voi irrottaa, jollei sitä tarvitse. Toisaalta se antaa hyvää aurinkosuojaa. Kypärässä on myös sisäänrakennettu aurinkovisiiri, jonka voi laskea alas auringon häikäistessä. 

Kypärä on avattava ja se on valmistettu hiilikuidusta. Valmistaja hehkuttaa kypärän hyvää tuuletusta, ja aukkoja näyttää olevan riittävästi. Lisäksi kypärän pitäisi olla äänetön.

Kypärän sisus on irroitettavissa ja pestävissä.

Kypärän sisus on irroitettavissa ja pestävissä.

Jos kolaroit, niin sisäänrakennettu törmäyksenhavainnointijärjestelmän laukaisee hälytyksen. Jos hälytys on aiheeton, voit estää sen tietyn periodin sisällä, mutta sen jälkeen se lähettää automaattisesti push-viestejä, sähköposteja ja tekstiviestejä hätäkontakteillesi, jotka sitten voivat seurata tilannetta ja lähettää apua paikalle nopeammin kuin muuten olisi mahdollista.

Kypärässä on myös SOS-majakka-toiminto, joka lähettää avunpyyntöä, jos olet vaarassa etkä voi pysähtyä. Kun painat kutsu-nappia kolme kertaa, niin se käynnistää SOS-toiminnon, joka lähettää livenä sijaintitietosi samoille hätäkontakteillesi ja seuraa etenemistäsi. 

Quin Questin tuuletuksen pitäisi olla kunnossa.

Quin Questin tuuletuksen pitäisi olla kunnossa.

Molemmat järjestelmät rakentuvat sen varaan, että alueella on toimiva matkapuhelinverkko. Useimmitenhan on, mutta offroad-ajon osalta tilanne ei ole itsestään selvä.

Joka tapauksessa kaikkine releineen Quin Quest on asiallisen kevyt. Se painaa vain 1750 g. Akku kestää jatkuvaa käyttöä 8 tuntia ja standby-tilassa 60-tuntia.

Quin Quest on avattava kypärä.

Quin Quest on avattava kypärä.

Kypärän hinta on 699 dollaria, 589 euroa, ja sitten huonot uutiset. Ensi vaiheessa sitä valmistetaan vain 200 kappaletta, jotka on jo myyty. Toimitukset alkavat ensi kuussa. Epäilemättä kypäriä on tulossa jatkossakin, se milloin niitä saadaan Suomeen on kysymysmerkki.

Lisätietoja Quin Designin sivuilta täältä. Quin Quest on sekä ECE- että DOT-hyväksytty.

Kypärän ohjaukseen käytetty ohjelmisto on nimeltään Quin Ride, ja se on saatavilla sekä iOS- että Android-ympäristöön.

Quin Questin visiiri siirtyy pois tieltä, kun kypärän avaa.

Quin Questin visiiri siirtyy pois tieltä, kun kypärän avaa.

Aiheesta aiemmin: 

Quin: uusi älykypärä hälyttää onnettomuuden sattuessa

 

Teksti Erkki Mäki, kuvat Quin Design

Quin Quest

Quin Quest

Quin Quest sopii kovaan käyttöön?

Quin Quest sopii kovaan käyttöön?