Suomesta kilpailuun on nimetty kaksi edustajaa, viime kaudella paluun radoille tehnyt Aki Ala-Riihimäki ja 16-vuotias Hämeen Moottorikerhoa edustava Atte Suolammi. Viime keväänä kilpailemaan päässyt (kilpailulisenssiin vaaditaan 16 vuoden ikä) Suolammi ajoi itsensä lajia seuraavan yleisön tietoisuuteen PM-finaalissa Varkaudessa. Siellä ennakkoluulottomasti ja kovaa ajanut nuori mies oli matkalla finaaliin, mutta ketjurikko kriittisellä hetkellä keskeytti aikeet. Nuoren miehen näytöt lajissa tuli kyllä annettua ja varamiehen paikka EM-kilpailuun muuttui lopulta varsinaiseksi kilpailupaikaksi.

– Olen innoissani että pääsen ajamaan pitkästä aikaa. Valmistautuminen tulevaan EM-finaaliin on jäänyt pyörän paikallaan kaasuttelun asteelle, valitettavasti. Viime vuonna olin tähän aikaan Venäjällä harjoitusleirillä, mutta nyt se jäi väliin vallitsevan tilanteen takia. EM-finaali on minulle ensimmäinen hallikilpailu, rata on kuulemma pitkä ja tiukkapäinen, joten se varmasti antaa omat haasteensa. Tavoitteena olisi ajaa kahdeksan parhaan joukkoon, Atte Suolammi tuumailee kilpailun alla.

EM-finaali siis ajetaan 13.joulukuuta, mutta tyhjille katsomoille. Kisa striimataan ainakin puolalaisille katsojille, sen näkyvyys Suomessa on vielä epävarmaa. Kannattaa seurata facebookin ryhmää "Ice Speedway Finland”, sinne laitetaan tietoa tai linkkiä jos jostakin pääsisimme seuraamaan suomalaisedustajien menoa EM-finaalissa.

Teksti: Timo Eronen, kasvokuva: Lea Häyrinen, ajokuva: Timo Eronen.

Atte Suolammi, kuva Lea Häyrinen.

Atte Suolammi, kuva Lea Häyrinen.