Koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin siirretty motocrossin MM-sarjan osakilpailu saapuu Suomeen KymiRingille. 21.-22. elokuuta 2021. Uudella motocrossradalla ajetaan kisaviikonloppuna MXGP-kuninkuusluokan lisäksi myös MX2-, EMX250- ja EMX125 -luokkien kilpailut. Pääsyliput kilpailuun tulevat myyntiin 18. joulukuuta 2020 klo 9:00 Lippu.fi:n kautta.

Vuoden 2021 MXGP-sarja käynnistyy normaaliaikataulua kuukautta myöhemmin huhtikuun alussa Omanin GP:llä ja päättyy 14. marraskuuta ajettavaan Argentiinan osakilpailuun. Tulevan vuoden sarja käsittää yhteensä 20 osakilpailua. Suomen kilpailu 21.-22. elokuuta on järjestyksessään sarjan 13:s osakilpailu.

MXGP-rata ja tapahtuma-alue rakentuu keskelle KymiRingin moottorirataa

KymiRingin MXGP-rata sijaitsee moottoriradan keskelle rakennettavalla 15 hehtaarin tapahtuma-alueella. Hiekkapohjaisen radan pituus on 1,7 km. Alueen korkeuserojen ansiosta näkymät rataa kiertävillä katsomoalueilla ovat loistavat. Ajoja voi seurata joko lähtösuoran viereen rakennettavasta tilapäisestä pääkatsomosta tai rataa ympäröivistä rinnekatsomoista. Fan Zone -alueet, myyntipisteet sekä ravintolapalvelut sijoittuvat katsomoalueille ja näiden välittömään läheisyyteen KymiRingin moottoriradan varteen.

Tapahtuman tuotannosta vastaavan Lahti Eventsin Markku Vihtilä uskoo, että pandemiatilanne on alkavan rokotusohjelman myötä elokuuhun mennessä jo helpottanut.

- Toivomme, että kilpailut päästään järjestämään normaaleissa olosuhteissa., kommentoi Vihtilä.

- Kilpailut on loistava tilaisuus kaikille moottoripyöräilystä kiinnostuneille tulla seuraamaan maailman parasta motocrossia KymiRingille, iloitsee kisajärjestelyjä hoitavan Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Suomen MXGP-osakilpailun pääsylippujen päivähinnat ovat 40,50-75,50 euroa riippuen päivästä ja katsomoalueesta. Päivähinnat alle 18-vuotiaille ovat 19-41 euroa riippuen päivästä ja katsomoalueesta. Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan aikuisen seurassa veloituksetta.