Mecum Auctions myy kirjailijan työpajan sisällön yhtenä pakettina 26. - 29. tammikuuta 2021 Las Vegasissa järjestettävässä huutokaupassa. Mukana kaupassa tulee myös mm. Pirsigin sadeasu, kirjoja sekä erilaisia papereita.

Robert M. Pirsigin "Zen and the Art of Motorcycle Maintenance" -kirja on todennäköisesti vaikuttanut moottoripyöräilyyn ja ihmisten kuvaan siitä enemmän kuin mikään muu kirja koskaan. 

Zen ja Moottoripyörän kunnossapito -kirja kertoo ihmisen suhteesta teknologiaan ja pohtii Laadun käsitettä samalla kun se on jännittävä kertomus kirjailijan alter egon ja hänen 11-vuotiaan poikansa Chrisin matkasta itseensä ja toisiinsa.

Pirsigille kuulunut sadeasu ja hänen kirjoittamansa kirjat signeerattuina kopioina kuuluvat kauppaan.

Pirsigille kuulunut sadeasu ja hänen kirjoittamansa kirjat signeerattuina kopioina kuuluvat kauppaan.

Kirja nojaa tietyllä tavalla suoraan hippikulttuurin jäämistölle ja sen vastakulttuurinen ja filosofinen sisältö on kirjoitettu tavalla ja tasolla, joka on kiinnostanut myös yliopisto-opiskelijoita, filosofian tutkijoita ja professoreita.

Pirsig kirjoitti kirjan vuonna 1968 Minneapoliksesta San Francisicoon poikansa Chrisin kanssa suorittamansa matkan jälkeen. Kulkuvälineenä oli 1966 Honda Super Hawk.

Pitkät tunnit moottoripyörän satulassa kiihdyttivät Pirsigin jo valmiiksi ylivaihteella toimivaa mieltä vielä suuremmalle vaihteelle.

Zen and the Art of Motorcycle Maintenance -kirja käännettiin 27 kielelle ja sitä myytiin yli 5 miljoonaan kappaletta julkaisunsa 1974 jälkeen. Kirjassa Pirsig luottaa työkaluihin ja niiden loputtomiin käyttötarkoituksiin allegoriana erilaisille filosofisille lähestymistavoilla romantiikasta klassismiin Laatua etsiessään.

Pirsigin nimikyltti.

Pirsigin nimikyltti.

Kirjaan on viitattu usein pelkällä sanalla "Zen" ja se oli best-seller listoilla vuosia. Sitä pidetään myös kaikkien aikojen luetuimpana ja myydyimpänä filosofiankirjana.

Monet ovat myös ajaneet Pirsigin kirjan reitin Minnesotasta San Franciscoon ymmärtääkseen, kokeakseen ja löytääkseen kirjan merkityksen syvemmällä tasolla.

Huutokaupan on paljon muutakin tavaraa kiintoavainten ja ruuvareiden lisäksi. Esimerkiksi Pirsigin omatekemä pylväspora. Pirsig oli innokas mekaanikko ja rakentelija, joten hän on oikeasti käyttänyt työkalujaan.

Lisäksi mukana tulee erilaisia papereita, manuaaleja ja Pirsigin omalla nimikirjoituksella varustetut hänen kirjoittamansa kirjat, Zen ja Moottoripyörän kunnossapito sekä "Lila".

Laatikoston avaimia.

Laatikoston avaimia.

Hauska yksityiskohta on Pirsigin käyttämä Harley-Davidsonin brändin alla myyty sadeasu. Lisätietoja Pirsigistä ja myynnissä olevista tavaroista Mecumin sivuilla.

Aiheesta lisää sivuillamme:

"Zen ja Moottoripyörän kunnossapito" -teoksen kirjoittaja Robert M. Pirsig on kuollut

Tässä on maailman tunnetuin unohdettu moottoripyörä: se symboloi "Laatua" olemassaolon keskipisteenä

"Zen ja Moottoripyörän kunnossapito" -kirjoittajan kirjeenvaihto lahjoitettiin Montanan yliopistolle

Teksti Erkki Mäki, kuvat Mecum.

Pirsigille kuulunut työkalulaatikosto.

Pirsigille kuulunut työkalulaatikosto.