Joan Barreda. Kuva Florent Gooden / DPPI.

Joan Barreda. Kuva Florent Gooden / DPPI.

Dakar-rallin viimevuotinen voittaja, hallitseva mestari Monster Energy Honda Teamin Ricky Brabec kuittasi eilen nimiinsä avauspäivän prologi-osuuden kuusi sekuntia ennen tallitoveriaan Joan Barredaa. Dakarin ensikertalainen, australialainen KTM:n tehdastiimin Daniel Sanders oli kolmas, vain 13 sekuntia Brabecin takana.

Brabec oli tyytyväinen avausjaksoon, mutta totesi samalla, että koska se oli mitaltaan vain 11 kilometriä, sillä ei ole suurtakaan merkitystä.

– Juuri sen verran, että sai pölyt karistettua pyörästä ja miehestä, Brabec kommentoi. – Huomenna vasta starttaamme vakavasti.

Neljänneksi ylsi Ross Branch (Monster Energy Yamaha Rally Team) ja viidenneksi Sebastian Bühler, joka on puolestaan matkassa Hero Motosports Team Rallyn kuljettajana.

Prologin tulokset.

Prologin tulokset.

Tutun kuuluisia nimiä on koko topten täynnään. Seuraavina olivat Andrew Short (Monster Energy Yamaha, +17 sek.), Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team 2021, +20 sekuntia), Pablo Quintanilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, +22 sek.), kaksinkertainen Dakarin voittaja Toby Price (Red Bull KTM Factory Racing, +22 sek.) ja Joaquim Rodrigues (Hero Motosports Team Rally, +23 sek.).

Teksti Erkki Mäki, kuvat Florent Gooden / DPPI ja A.S.O. / Charly Lopez.

De Soultrait Xavier. Kuva: Florent Gooden / DPPI.

Kuvassa Husqvarnan tehdastiimin de Soultrait Xavier. Kuva: Florent Gooden / DPPI.