Pierre Cherpin kolaroi sunnuntain erikoiskokeella noin 178 kilometrin tuntinopeudella kello 13.00 aikoihin. Lääkärit löysivät hänet tajuttomana, kun saapuivat hänen luokseen helikopterilla. Hänet kuljetettiin välittömästä Sakakan sairaalaan, missä hänen saaneen vakavia vammoja päähänsä. Hän oli myös tiedoton.

Cherpin operoitiin välittömästi neurokirurgisella osastolla, ja hänet pidettiin siitä lähtien koomaan vaivutettuna. Hänen olotilansa oli pysynyt stabiilina muutaman päivän ajan. Hänet vietiin ilmateitse Sakakasta Jeddahin sairaalaan, mistä hänet piti siirrettämän Lillen sairaalaan.

Intohimoisena erämaarallien kuljettajana Pierre Cherpin oli osallistumassa neljänteen Dakariinsa. Hänen ensimmäinen osallistumisensa tapahtui jo 2009, kun ralli järjestettiin ensi kertaa Etelä-Amerikassa. Hän osallistui sekä siihen että 2012 Dakariin itsenäisten, ilman apua ajavien kuljettajien luokassa. Cherpin ajoi molemmat rallit läpi.

2015 hän osallistui uudelleen, mutta joutui keskeyttämään moottoririkkoon. 

Kuusi vuotta myöhemmin, 2021, hän liittyi samaan luokkaan. Häntä ajoi uteliaisuus uuden maanosan löytämistä kohtaan. 6. osuuden päätyttyä hän oli 77:nä kisan yleisluokassa.

Pierre Cherpin oli 52-vuotias yrittäjä ja purjehtija eikä hänellä ollut muita ambitioita kuin seikkaileminen, eikä hänellä ollut kiinnostusta podiumille.

"Olen amatööri, en halua voittaa, vaan löytää maisemia, joita minulla ei olisi muuten mahdollisuutta päästä näkemään. Kaikki on jännittävää: ajaminen pyörällä, eläminen omien intohimojen mukaan ja itsensä tuntemaan oppiminen," Cherpin totesi.

Koko Dakar-ralli ja sen karavaani haluaa esittää syvimmät surunvalittelut hänen perheelleen, sukulaisilleen ja ystävilleen, todetaan Dakarin tiedotteessa.

Dakar-ralli vaati kuolonuhrin myös viime vuonna, jolloin Heron tehdastallin kokenut portugalilainen moottoripyöräilijä Paulo Goncalves menetti henkensä.