Arcimoto Fuv.

Arcimoto Fuv. Kolmipyärinen ajoneuvo, jota ajetaan kuin moottoripyörää. Pyörästä saa myös katetumman version.

Arcimoto valmistaa käytännöllisiä sähköisiä kolmipyöriä jokapäiväiseen työmatka-ajoon ja vapaa-aikaan kuin myös hyötykäyttöön. Nyt se kertoo ostavansa Tilting Motor Worksin. 

Kauppa toteutuu vuoden ensimmäisen neljänneksen mittaan ja se toteutetaan osin Arcimoton osakkeilla ja osin rahalla. Lopullinen hinta on 9,25 ja 10,25 miljoonan dollarin välillä.

Tilting Motor Works valmistaa TRiO-tuotemerkillä isoille matkamoottoripyörille tarkoitettua muutossarjaa, jonka avulla pyörästä tulee kolmipyöräinen, mutta kallistuva sellainen. Sitä ajetaan kaarteissa aivan kuten tavallista moottoripyörää. Pyörä nousee pysähdyttäessä itsestään pystyasentoon, joten esimerkiksi liikennevaloissa tai ruuhkassa pysähdeltäessä ei tarvitse erikseen laittaa jalkaa maahan. Muutossarja on saatavissa Harley-Davidsonin, Indianin ja Hondan touring-moottoripyöriin.

Tilting Motors

Tilting Motor Worksin teknologiaa ollaan tuomassa Arcimoton tuleviin malleihin.

– Olen ajanut moottoripyörillä koko elämäni, ja kun ajoin ensimmäisen kerran TRiOlla, olin lyöty ällikällä, miten luonnollisesti ja intuitiivisesti tämä kolmipyöräinen kallistui joka kaarteeseen, totesi Arcimoto toimitusjohtaja Terry Becker. – Tämä hämmästyttävä teknologia onnistuu yhdistämään kolmipyöräisen paremman turvallisuuden ja stabiliteetin kaksipyöräisen moottoripyörän ainutlaatuiseen ajonautintoon.

– On kunnia yhdistää voimat Arcimoton kanssa, joka on todellinen henkinen johtaja kolmipyöräisessä sähköisten ajoneuvojen maailmassa, Tilting Motor Werksin perustaja ja pääjohtaja Bob Mighelle kertoi. – Jatkamme TRiO-muutossarjojen rakentamista, ja olemme innoissamme päästessämme kehittämään uusia Arcimoton tuotteita, joissa hyödynnetään meidän teknologiaamme paremman ja kestävämmän maailman luomiseksi.

Arcimoto Fuv.

Arcimoto Fuv. Arcimotolla on olemassa myös ammattikäyttöön tarkoitettu, yksipaikkainen ja katetumpi versio pyörästään. Se sopii esimerkiksi jakelukuljetuksiin.

– Tämä yrityskauppa on ponnahduslauta kokonaan uuden todelliseen mikroliikkuvuuteen tarkoitetun Arcimoto-tuotesarjan kehittämiseksi, sanoi Arcimoton perustaja ja pääjohtaja Mark Frohnmayer. – Bob ja minä olemme tunteneet toisemme pitkään kun olemme rakentaneet toisiaan täydentäviä teknologiayrityksiä kolmipyöräisten ajoneuvojen saralla. Odotan innolla työskentelyä hänen ja hänen tiiminsä kanssa rakentaaksemme täysillä ultratehokkaita kuljetusvälineitä.

Arcimoto toimii Eugenessa, Oregonissa.

Aiheesta aiemmin: 

Harrikastasi kolmipyörä jota voi kallistaa kuin mp:tä?

Teksti Erkki Mäki, kuvat Arcimoto ja Tilting Motor Works

Arcimoto Fuv.

Arcimoto Fuv. Pian kallistamalla ajettavissa?