Kuva näyttää siltä kuin se olisi kaapattu videolta, mutta yritimme hieman selkiyttää sitä kuvankäsittelyohjelman avulla. Kuvassa olevalla pyörällä on selvä visuaalinen vastaavuus vanhaan Hayabusaan, mutta se näyttää modernisoidulta versiolta. 

Sukunäköä löytyy, paitsi jättimäisen äänenvaimentimen osalta, jota on vaikea olla huomaamatta. Sen rooli Euro 5 -normin läpäisyssä lienee oleellinen.

Muutenkin on tietysti mielenkiintoista nähdä, millainen moottori pyörässä lopulta on. Huhut ovat liikkuneet mekaanisesti ahdetusta pienikokoisesta kaksisylinterisestä reilusti yli 1400-kuutioiseen rivinelikkoon. 

Odotetaan myös, että pyörä on varustettu 6-akselisella IMU:lla ja täydellä elektroniikkapaketilla.

Vuoden 2008 malli on myös kohtuullisen painava. Sen kuivapaino on 250 kg, joten uutuus lienee merkittävästi kevyempi. Kuvan olemassaolosta kertoi Asphalt and Rubber. Kuva Hayabusa Taiwanin Instagram.

Mielenkiintoista tietysti on, millaisen päivityksen Suzuki tekee. Onko kyseessä pelkän vanhan kunkun uudet vaatteet, modernisointi, vai onko kyseessä uusi otsikoita mullistava hyperbike? Viimeksi Katana-mallinimen käyttöönotto ja uusi malli sai ristiriitaisen vastaanoton.

Perjantaihin siis.

Teksti Erkki Mäki, kuva Hayabusa Taiwan.

Aiheesta aiemmin:

Videotiiseri: Tässä on uusi 2021 Suzuki Hayabusa – lopultakin!

Suzuki avaa uuden globaalin "Saluunan" helmikuussa – myös uusien mallien esittelyyn