Kauan on ehditty ratoja kiertää, kun viimeksi mestaruus on ratkaistu yhden viikonlopun (kaksi osakilpailua) aikana, milloin viimeksi lie ollutkaan, historian kirjatkin ovat sen unohtaneet.

Suomen edustajaksi Togliattiin lähtee Seinäjoen Moottorikerhon Aki Ala-Riihimäki. Paluun radoille maaliskuussa 2020 tehnyt Ala-Riihimäki ajoi jo aiemmin tällä kaudella itsensä EM-finaalissa sijalle 10. Puolan kilpailun jälkeen Aki sai uuden pyörän, jonka säätäminen alkaa olla loppusuoralla.

Viimeinen viikonloppu ennen kisamatkaa vietetään jäällä, viimeisiä hienosäätöjä tehden. Aki on huollattanut kilpamoottorit ennen lähtöä Rauli Mäkisellä, joten niiden suhteen on kaikki hyvällä mallilla. Ennen itärajan ylittämistä kaikkien miesten, niin Akin kuin hänen mekaanikkojensakin, Pekka Aakon ja Ari Järvelän täytyy käydä koronatestissä, ilman todistusta rajan ylittäminen jää haaveeksi. Toisen kerran miehet joutavat testiin Togliatissa torstaina, toiminnoista huomaa järjestävän seuran ottavan asiat todella vakavasti koronan suhteen.

Suomen jääspeedway on kokenut myös kovia kuluvalla kaudella. Ajot ovat jääneet eri puolella Suomea järjestettyihin yhteisharjoituksiin. SM-finaalin piti olla 13.2 Kauhajoella, mutta Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto jatkoi kokoontumisrajoituksia ainakin helmikuun loppuun asti. Järjestävä seura oli näin pakotettu siirtämään kisa 6.3.2021 ajettavaksi. Vuoden 2020 mestaruus jäi jakamatta koronan takia, toivotaan että 2021 SM-finaali saadaan ajettua.

Teksti ja kuva: Timo Eronen