Volconilla on hausta tapa nimetä ajoneuvojaan. Siinä, missä aikuisille suunnatun mallin nimi "Grunt" on suomeksi "murahdus" tai "röhkäisy", junioroille tarkoitettu pienempi "Runt"-malli kääntyy kotokielellämme "pätkäksi", "pahnanpohjimmaiseksi" tai "tyngäksi".

Runt on lapsille tarkoitettu pienempi versio valmistajan Grunt-offroadmallista ja se mahdollistaa lähtemisen maastoon ajelemaan koko perheen voimin.

Runt on täysin sähköinen kaksipyöräinen minibike, jolla pystyy ajamaan kaikenlaisissa maasto-olosuhteissa. Pyörässä on kolme eri ajomoodia, jotka ovat räätälöitävissä nuoren kuljettajan kykyjen mukaan. Lisäksi pyörässä on aluerajoitustoiminto, etäseuranta ja suorituskyvyn rajoittimet, jotta se olisi mahdollisimman turvallinen nuorelle maastomotoristinalulle. Lisäksi se juoruaa mahdolliset kaatumiset.

Volcon Grunt ja Runt.

Volcon Grunt ja Runt.

Saatavilla on myös erikokoisia istuimia ja ohjaustankoja, jotta pyörä voi kasvaa kuljettajansa mukana.

Runt on kytkimetön, yksivaihteinen ja helppo oppia ajamaan. Lisäksi vanhemmat voivat monitoroida nuoren seikkalijan ajoja ja rajoittaa pyörän tehoa.

Ajomatka latauksella on noin 55 kilometriä, ja akku on ladattavissa täyteen kotipistorasiasta parissa tunnissa. Hinnat alkavat noin 2500 eurosta. Runt ja Grunt vapauttavat koko perheen ajamaan maastossa, uskovat Volconin edustajat.

Pyörä on Yhdysvalloissa tilattavissa jo nyt, toimitukset käynnistyvät kesäkuussa 2021. Lisätietoja täältä.

Toivottavasti joku innostuu tuomaan näitä hauskan tuntuisia laitteita Suomeenkin.

Aiheesta aiemmin:

Volcon Grunt: läskipyöräinen, sähkökäyttöinen joka paikan farmiprätkä

Teksti Erkki Mäki, kuvat Volcon.

Volcon Runt.

Volcon Runt.