– Treenit ovat sujuneet hyvin vaikkakin viime perjantaina käsi osui harjoituksissa hieman puuhun ja sormeen tuli ihan luuhun asti menevä ”vekki”, mikä piti tikata. Sain kuitenkin eilen tikit pois sormesta ja se ei kauheasti haittaa ajamista vaikka tietysti siinä vielä on hieman arkuutta, Kytönen kertoi.

Custonacin kilpailu koostuu kolmesta erikoiskokeesta MM-osakilpailujen tapaan ja se on tarkoitus kiertää kolmeen kertaan molempina päivinä eli erikoiskokeita tulee yhteensä yhdeksän kappaletta. Sekä enduro- että crossitesti ovat nurmikkopohjaisella alustalla, missä on paljon irtokiveä ja extremetesti on Sisiliassa luonnonmukaisessa kivikossa.

– Pätkät näyttävät hyvältä, mutta irtokiveä on paljon ja se tekee niistä varmasti liukkaita. Sääennuste on kuitenkin luvannut kuivaa keliä ja yökosteus pitää reitillä pölyn kurissa, joten pätkät ovat aika optimi kunnossa, Kytönen kertasi reittiä.

Viime viikonloppuna Suomessa ajettiin perinteinen endurokilpailu Päijänteen ympäriajo, missä koronarajoitukset rajasivat yleisön pois kilpailusta. Ympäri maailmaa riehuva pandemia aiheuttaa rajoitustoimia myös Italiassa.

– Täällä on myös kilpailuihin yleisöltä pääsy kielletty, mutta kuljettajia ei toistaiseksi testata kilpailuissa niin kuin viime kaudella MM-sarjassa. Maskipakko on kaikkialla täällä, ravintolat ovat kiinni sekä ulkona liikkumiskielto on voimassa iltakymmenen ja aamuviiden välillä, kertasi Kytönen Italian koronatilannetta.

Kilpailun livetuloksia voit seurata täältä.

Teksti Kytönen Motorsport. Kuva: Davide Messora