Johann Zarco, Pramac Racing, oli kisan kakkonen, nyt kokonaiskisan johdossa.

Johann Zarco, Pramac Racing, oli kisan kakkonen, nyt kokonaiskisan johdossa.

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) ajoi voiton Dohan Grand Prix'ssä ja mahdollisti samalla ensimmäisen kaksoisvoiton ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokassa ranskalaisille kuljettajille, kun hänen maanmiehensä Johann Zarco (Pramac Racing) otti toisen sijan. Zarcon tiimikaveri, kisaan itselleen paalupaikan ajanut  Jorge Martin, ajoi kolmanneksi.

Martin ajoi tosiaan paalupaikan itselleen, vaikka kyseessä oli hänelle vasta toinen kisa MotoGP-luokassa, ja kisa vieläpä päättyi miehen ensimmäiseen palkintosijaan.

Ensi kertaa: kaksi ranskalaista kisa korkeimmilla palkintopalleilla samalla kertaa.

Ensi kertaa: kaksi ranskalaista kisa korkeimmilla palkintopalleilla samalla kertaa.

Quartararo otti ensimmäisen voittonsa tehdastallin Yamahalla puolentoista sekunnin erolla Zarcoon, mutta tämä ja Martinin ero maalissa oli lopulta vain 0,043 sekuntia. Kakkossijallaan Zarco otti johtopaikan kokonaiskisassa.

Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) oli niukasti neljäs, ja Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) viides. Kuudenneksi ehti Francesco Bagnaia ja seitsemänneksi hallitseva mestari Joan Mir (Team Suzuki Ecstar). Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) oli kahdeksas, Jack Miller yhdeksäs ja Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) kymmenes.

Rookie Jorge Martin ajoi paalupaikan ja kisassa kolmoseksi.

Rookie Jorge Martin ajoi paalupaikan ja kisassa kolmoseksi.

Kisa oli kokonaisuudessaan vaikuttava ja tiivis. Koskaan aiemmin ei viidentoista ensimmäisen kuljettajan välinen ero ole ollut näin pieni: voittaja Quartararon ja 15. ajaneen KTM:n Miquel Oliveiran väli oli ainoastaan 8.928 sekuntia! Seuraava kisa ajetaan Portimaossa.

MotoGP podium

MotoGP podium vasemmalta: Zarco, Quartararo ja Martin

MotoGP podium vasemmalta: Zarco, Quartararo ja Martin

1 Fabio Quartararo - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 42:23.997

2 Johann Zarco* - Pramac Racing - Ducati - +1.457

3 Jorge Martin* - Pramac Racing - Ducati - +1.500

*Itsenäisen tiimin kuljettaja

Fabio Quartararo:

Voittajan hymy.

Voittajan hymy.

"En ole voittanut kovin monia kisoja, mutta tämä oli erityinen voitto. Ajoin kahdeksantena tai seitsemäntenä ja näin, että ajettavuus ja rata olivat täysin erilaiset harjoitusajoihin tai lämmityskierroksiin verrattuna, joten päätin säästellä renkaita loppua varten. Itse asiassa, kun näin Maverickin tulevan, ajattelin, että nyt on aika alkaa puskea ja edetä. Se oli todella erityinen hetki minulle, se on unelma. Olen aina unelmoinut Qatarin voitosta. Kiitos kaikille, jotka uskoivat minuun. Olen tehnyt kovasti töitä ennen kauden alkua saavuttaakseni tämän, ja media on aina lykännyt minulle erityispaineita ottaakseni Valentinon (Rossi) paikan. Haluan kiittää perhettäni, Yamahaa, ystäviäni ja nautin tästä hetkestä hienolla McDonalds-aterialla illalla!" 

Teksti Erkki Mäki, kuvat MotoGP.